С инвестиция от 50 млн. лв. Кауфланд (Kaufland) откри нов

...
С инвестиция от 50 млн. лв. Кауфланд (Kaufland) откри нов
Коментари Харесай

Кауфланд инвестира 50 млн. лв. в хипермаркет в Манастирски ливади-изток

С инвестиция от 50 млн. лева " Кауфланд " (Kaufland) откри нов хипермаркет - този път в квартал " Манастирски ливади - изток ", който е 15-ти за веригата в София и 65-ти в страната. С отварянето му се разкриват 70 нови работни места, а вложенията на компанията в София надвишават 450 млн. лв., разгласи изпълнителният шеф на " Кауфланд България " Иван Чернев, съгласно който това е " най-модерният магазин " на веригата до момента.
Над 20 хиляди продукта
Обектът e ситуиран на 2600 кв. метра застроена повърхност и предлага над 20 хиляди продукта, от които над 15 хиляди са хранителни. Сред тях 130 продукта са от производители в района на София, а 26 фамилни ферми и дребни мандри показват продукцията си в особено обособената зона " Фермерски пазар ". Етажен паркинг с 200 паркоместа освобождава 40% повече зелени площи в границите на терена.

В постройката е обособена и зона с три заведения за хранене - Grano Pizza Napoletana, Fish and Chips и Obento Sushi, с интерактивен детски ъгъл за игри, с аптека BENU.

Реклама И артикули на започващи компании
За първи път в новия хипермаркет на " Кауфланд " намират място продуктите на две от фирмите, приключили първия випуск на акселераторската стратегия Future Verticals на Sofia Launchlabs в партньорство с веригата.

Система за следене, създадена от започващата Traceground, дава спомагателна информация за произхода, развъждането и наличието на свеж спанак с марката " Брей! ". Технологията разрешава на клиента след сканиране на QR код върху опаковката да получи цялостна информация за продукта - производител, наличие, хранителна стойност и други, както и да наблюдава пътя му до магазина. Предстои технологията да бъде приложена върху всички плодове и зеленчуци с марката " Брей! ".

Втората е фамилната компания на сестрите Росица Паунова-Длъгнекова и Ина Абаджиева " РИМ груп ко ", която създава премиум храни с българска маслодайна роза под марката Rosеy`s Mark. Фирмата предлага сладка с рози без захар, три типа шоколад с рози и два типа био чай - от сушени рози и от лавандула. Продуктите се създават от български компании с възлагане на поръчки, продават се в профилирани магазини и зад граница и за първи път - в огромна комерсиална верига.

Предстои още два български стартъпа да предложат свои артикули в магазини на " Кауфланд " - сладолед с малко калории и нова енергийна напитка, прецизираха от веригата.
Реклама Технологии в магазина
" Това е най-модерният ни магазин в България. В него сме вложили всички софтуерни нововъведения, които използваме в нашия бизнес по цялата верига - от градежа и проектирането, през смарт системата ни за обмисляне и позициониране на стоките, до връзката с клиентите, в това число и интерактивен детски ъгъл за най-малките " заяви Иван Чернев.

За планирането и позиционирането на стоките веригата употребява смарт цифрова система, която пресмята нужните всекидневни наличия, както и промоционалните оферти. Системата генерира поръчки съгласно търсенето и дава всекидневни решения, съобразени с упованията на клиентите. Тя оказва помощ за прецизиране на доставките, с потреблението й се минимизират опциите от неточности и се понижават питателните боклуци, обясниха от " Кауфланд България ".
Нов магазин " Билла " в " Княжево " " Билла България " (BILLA) откри своя 56-и магазин в София, който се намира в новоизградения Ритейл парк " Княжево " на бул. " Цар Борис ІІІ " 272. Инвестицията в магазина, който предлага над 7 000 продукта, надвишава 2 млн. лева С отварянето му компанията разкрива близо 30 нови работни места. Обектът е оборудван още с енергоефективно осветяване, електронни етикети и ново потомство хладилна апаратура, които спомагат за понижаване на излъчванията на парникови газове и за съкращаване на негативното влияние върху околната среда, оповестиха от компанията. " Билла " е чартърен в обекта, а ритейл паркът се развива от сдружението " Проект Княжево ", което е със съдружници Илиан Шотлеков и Станислав Караданов. Свързани публикации Приносът на " Кауфланд България " за 2022: добавена стойност за над 1.63 милиарда лева в стопанската система 17 октомври 2023, 12:39 Kaufland влага 37 млн. лв. в нов хипермаркет в столичния квартал " Люлин 3 " 11 октомври 2023, 17:27 И Дон Домат на регала 11 август 2023, 16:27 " Кауфланд " възнамерява да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лева през 2023 година 13 юли 2023, 17:28
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР