С горестта на някой, който цяло десетилетие е преследвал целта

...
С горестта на някой, който цяло десетилетие е преследвал целта
Коментари Харесай

Сагата с Кевин Маккарти: Конгресът на САЩ започва работата си с пранги на краката

С горестта на някой, който цяло десетилетие е преследвал задачата си, единствено с цел да ви по какъв начин тя му се изплъзва, републиканецът Кевин Маккарти сподели пред своите сътрудници в Камарата на представителите на Съединени американски щати: " Заслужих си този пост ". И в прочут смисъл това беше по този начин. Той целуна доста жаби, в това число лобисти и донори, с цел да заздрави позициите си, само че 20 републиканци не го поддържаха. Тази история има и комична страна - в един миг един от членовете на републиканския клуб " Никога Кевин " съобщи, че някакъв мъж на име Кевин е преместил бюрото си в кабинета на ръководителя на Камарата на представителите и той би трябвало неотложно да бъде изведен оттова.

В последна сметка при 15-ия си опит Маккарти получи нужното болшинство за председателското място в долната камара. Но тази сага, представляваща боричкането за власт и общественото оскърбление, което Вашингтон обича, предсказва компликации за прокарването на значимо законодателство в Конгреса .

Изборът на ръководител на Камарата на представителите нормално изисква единствено едно гласоподаване. Последното изключение беше отпреди един век, когато прогресивни републиканция блокираха своя партиен претендент. Но без ръководител не може да има напредване на законопроекти и не могат да положат клетва новите членове на органа. Което би оставило краткотрайно американците без посланичество. Тогава за какво се държаха по този метод членовете на клуба " Никога Кевин "?
Реклама Изглеждаше, че проектът е да счупят играчката, с цел да не може никой да си играе с нея..
Със сигурност не тъй като бяха срещу препоръчаната от него неговата стратегия. Тя бе оповестена преди междинните избори през ноември 2022 година и в нея имаше доста малко политики, които бяха в пълномощията на Конгреса. Освен това те самите нямаха ясна стратегия. Вместо това изглеждаше, че проектът е да счупят играчката, с цел да не може никой да си играе с нея. Джон Бонър, който бе блокиран от републиканската група " В никакъв случай ", когато бе ръководител на Камарата на представителите от 2011 година до 2015 година, показва: " Това, от което се интересуват те, е хаосът. Всеки път когато провалят законопроект, получават следващата покана от Fox News. Това е нарцистично и рисково ".

Но изборът на един отслабен ръководител ще направи още по-сложно прокарването на оспорвано законодателство през Конгреса тази година. Може да се окаже мъчно да се избегне така наречен прекъсване на федералното държавно управление, да се вдигне тавана на дълга или да се обезпечи спомагателна помощ за украинските въоръжени сили. Дори един разграничен Конгрес може от време на време да реализира доста. Но този стартира работата си с вериги на краката.

2023, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved
Реклама Свързани публикации Съединени американски щати: Въпроси за водачеството 3 януари 2023, 06:13 Изборите в Съединени американски щати: Червената републиканска вълна не се състоя 10 ноември 2022, 07:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор The Economist
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР