С едноминутно мълчание депутатите почетоха паметта на жертвите на комунистическия

...
С едноминутно мълчание депутатите почетоха паметта на жертвите на комунистическия
Коментари Харесай

Жертвите на комунизма скараха депутатите, БСП опита да провали минутата мълчание

С едноминутно безмълвие депутатите уважиха паметта на жертвите на комунистическия режим и Възродителния развой.
Впечатление направи " аленият " Валери Жаблянов , който опита да провали минутата безмълвие - до момента в който всички депутати ставаха от местата си, той стартира да крещи към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева , че " би трябвало да бъдат почетени и жертвите на битката с фашизма ". Караянчева спря микрофона му, след което депутатът въпреки всичко се върна на мястото си и резервира безмълвие.

Пленарният ден стартира с заявления на партиите във връзка Деня на благодарност и респект към жертвите на комунизма - 1 февруари, с които ГЕРБ и Българска социалистическа партия обичайно сблъскаха позиции.
" В своята многострадална история България е запаметила доста трагични дати, само че несъмнено една от най-безродните, най-престъпните, трансформирала се в знак на злоба и садизъм, е датата 1 февруари 1945 година ", съобщи от парламентарната естрада депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски .
„ На този ден преди 73 години се организира по този начин нареченият Народен съд, проведен от комунистическата партия, закрепена на власт от щиковете на Червената войска – окупаторка. Този съд, основан с Наредба – Закон от Отечествен фронт на 06 октомври 1944 година, е безусловно противозаконен, тъй като е в цялостен прорез с настоящата тогава Търновска конституция”, акцентира той.
По думите на Гърневски някои от убийствата преди 1 февруари са узаконени по формулировката „ неприсъствено съдени “.
„ Целта на „ неприсъствените присъди “ е цялото движимо и недвижимо имущество на наказаните да бъде иззето. В доста от домовете на жертвите безогледно се настаняват новите управници. Избитите преди 1 февруари, незабавно след 9 септември без съд и присъда хиляди българи са оповестени за безследно изчезнали”, съобщи още Гърневски.
Той се обърна към сътрудниците си от " Българска социалистическа партия за България” с думите:
„ Господа приятели, не е грях, че някой се е заблуждавал и вярвал в абстракцията на комунизма или са го принуждавали да бъде партиен член. Грях е, когато си схванал истината за закононарушенията на комунизма и все пак си му останал правилен поради парите и властта”.
От името на Българска социалистическа партия обаче Валери Жаблянов отвърна:
" Домашните тълкования на някогашни общински и градски кметове (Гърневски е някогашен кмет на Пловдив, бел. ред.) на битката против фашизма мъчно ще бъдат разбрани отвън границите на местата, които са управлявали ".
" На 1 ноември 1943 година е подписан секретният протокол на Московската конференция от външните министри на Съветския съюз, Съединени американски щати и Англия, в чиято 18-та точка категорично е записана декларация за отговорността на хитлеристите за осъществените техни зверства и за политическата отговорност на фашизма. Тази декларация е оповестена, като в нея категорично е конкретизирано, че не визира въпроса за основните военни нарушители и закононарушенията, които не са свързани с избрана географска територия и които ще бъдат осъдени със взаимно решение на държавните управления на съдружниците ", сподели още Жаблянов.
Социалистът посочи, че по време на Кримската конференция, провела се от 4 до 11 февруари 1945 година, ръководителите на трите съюзни страни – Съветски съюз, Съединени американски щати, Англия, препотвърждават решението на Московската конференция. След нея министър-председателят на Англия Уинстън Чърчил прави следното изказване:
" Най-добре би било всички военнопрестъпници и фашисти да бъдат разстреляни, дружно с основните нарушители сега, в който бъдат хванати ", съобщи Жаблянов.
Йордан Цонев от Движение за права и свободи пък съобщи:
" Когато приказваме за жертвите на комунистическия режим, не можем да не почетем и паметта на тези, които борейки се за правото на самоопределяне, за своите вяра, религия и имена, дадоха живота си за това тоталитарният режим да престане да съществува и в България да се откри народна власт.
Не е откровено да кажем за жертвите на комунистическия режим, тези които са паднали незабавно след установяването му в резултат на Народния съд и репресиите и да пропуснем един от най-репресивните епизоди от българската история, от историята на комунистическия тоталитарен режим - опитът за етническо и религиозно пречистване на българските мюсюлмани, на етническите турци, който беше извършен в няколко стадия. Чийто заключителен миг беше съпроводен и с доста жертви от страна на българските мюсюлмани и българските турци ".


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  Бойко Ноев: Оставката на Антонов ще ни отклони от значимото в уродливото събитие, наречено НСО Бойко Ноев: Оставката на Антонов ще ни отклони от значимото в уродливото събитие, наречено НСО  С минута безмълвие депутатите уважиха жертвите на комунизма С минута безмълвие депутатите уважиха жертвите на комунизма  ГЕРБ и Българска социалистическа партия си премериха комунистическото минало в търсене на ГЕРБ и Българска социалистическа партия си премериха комунистическото минало в търсене на " истината "  ГЕРБ отново поддържа закона ГЕРБ отново поддържа закона " Пеевски " за КТБ  НСО: Генерал Антонов е подал оставка, с цел да стане посланик НСО: Генерал Антонов е подал оставка, с цел да стане посланик Интервю Още Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на авторското право
Законът за авторското право ще бъде изменен - това е към този момент с...
Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Грипът затвори 873 учебни заведения
Заради грипната зараза в 873 учебни заведения в страната през днешния ден няма да има образователни занятия. За 138 учебни заведения в област Бургас грипната почивка прочие..
10 трика за същинско благополучие Как да прогоним неприятните мисли след разлъка? Застраховател осъди АПИ за злополука на з... Последно: Шефът на НСО подаде оставка НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Мястото на бирата в японската просвета
Когато японците посещават заведения, в които се сервира най-вече алкохол, а от време на време и храна, първото нещо, което си поръчват е бира. Т...
Дневен хороскоп за 1 февруари Месечен хороскоп за февруари 2018 година Вижте по какъв начин съветският Су-27 прелетя на метри о... Как се държат другите зодии, когато са... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Путин помоли за амнистия съветските спортисти
В рамките на среща с участниците в идните Зимни олимпийски игри в ПьонГчанг, президентът на Руската федерация Владимир Путин поис...
България ще внася овчари от някогашните съветс... Експерт: Съединени американски щати в никакъв случай не са били толкоз изо... Предателството в Африн ГЕРБ и Българска социалистическа партия си премериха комунистическото м...  www.expert.bg  Джеф Безос показа кои са 3-те съставния елемент на формулата му за триумф Джеф Безос показа кои са 3-те съставен елемент...  Румънският президент се разгласи срещу концепцията за проби за еврофондове Румънският президент се разгласи срещу иде...  Трикове за провеждането на в действителност ефикасна оперативка в офиса Трикове за провеждането на в действителност ефек...  С 20% са се нараснали облагите на Фейсбук С 20% са се нараснали облагите на Faceb...  www.iwoman.bg  Невероятният живот на кралица Виктория Невероятният живот на кралица Виктория  Ясен е първият участник в Ясен е първият участник в " Като две капк...  Времето - валутата на бъдещето Времето - валутата на бъдещето  Мийт Лоуф може в никакъв случай повече да не пропее Мийт Лоуф може в никакъв случай повече да не пропе...  http://www.sportlive.bg  Веселин Яневски пред SportLive: Лудогорец е краткотрайно събитие, борбите с Левски са едно ходило пред тези с тях Веселин Яневски пред SportLive: Лудогоре...  Мапуку се похвали от столичен мол: Последен ден в България (СНИМКА) Мапуку се похвали от столичен мол: После...  Барселона набеляза от в този момент лятната си трансферна цел Барселона набеляза от в този момент лятната си тр...  Кливланд с сложна победа, Бостън прегази Никс (ВИДЕО + РЕЗУЛТАТИ) Кливланд с сложна победа, Бостън прегази... Интервю Още Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на авторското право
Законът за авторското право ще бъде изменен - това е към този момент с...
Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Нови Най-четени Най-коментирани Жертвите на комунизма скараха депутатите, Българска социалистическа партия опита да провали минутат... 48 0 Отмениха грипната зараза в община Благоевград... 45 0 Косово: Сърбия е отделила $300 млн. за лобиране против независимостта н... 43 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР