С депутатско извинение, помирение и опит за връщане в добрия

...
С депутатско извинение, помирение и опит за връщане в добрия
Коментари Харесай

Ден за покаяние в парламента: Госпожо Дончева, извинявайте

С депутатско опрощение, помиряване и опит за връщане в положителния звук стартира петъчното съвещание на Народното събрание. Зам.-председателката на Народното събрание от ГЕРБ Росица Кирова изиска думата по метода на водене още на старта. Това предизвика шефката на Народно събрание Ива Митева да застане в подготвеност за кръгова защита с репликата: " Вече вършим процедури без да сме споделили нищо ".

Оказа се, че не тя е целта и става въпрос за пререкания с вчерашна дата, написа dir.bg.

" Госпожо Дончева, взимам думата, с цел да се извиня, тъй като считам, че бях неверно разбрана. Думата " грозно " използвах за държанието и метода на водене, а не за външния Ви тип ", сподели депутатката от ГЕРБ.

Самата Татяна Дончева, която беше на трибуната на зам.-председателското си място, сподели милосърдие, като отвън микрофоните се чу репликата й:  " Не се тормозете, аз не съм обидчива ".

Извинението пристигна след вчерашен спор сред двете зам.-председателки на Народното събрание, откакто Кирова упрекваше Дончева по метода на водене.

Дончева предизвести депутатката да си сяда на мястото, защото не й е дала думата и не се намира в Общинския съвет във Видин. После й подметна, че против възнаграждение ще й дава препоръки по какъв начин да води съвещание.

Последва отговор от Кирова, която си го върна от трибуната:  " Няма потребност да ви заплащам за съвещания, тъй като доста добре знаем кой на вас ви заплаща ".

Последва и репликата на депутатката от ГЕРБ: " Като начало, в никакъв случай не съм председателствала Общински съвет във Видин и не съм взимала думата по подобен противен метод, защото не е имало в никакъв случай подобен противен водещ на съвещанията ".

След като чу днешното й опрощение, председателката на Народно събрание Ива Митева го насърчи с думите: " Имаме прогрес ".

Росица Кирова е заместник-председател на Народното събрание от групата на ГЕРБ/СДС. Тя беше народен представител и в предходния 45-и парламент от същата група. Политическата й биография обаче стартира от редиците на " ИТН " във Видин. Бизнес дамата беше регионален координатор на Има Такъв Народ, само че през есента на предходната година беше отлюспена от Слави Трифонов, откакто посрещна тогавашния министър председател Бойко Борисов по време на инспекцията му на ремонта на пътя сред Монтана и Видин.

Кирова беше ръководител на гражданската самодейност " Единни за смяна " и бе снимана да пие кафе с водача на ГЕРБ. След изгонването й от Има Такъв Народ той персонално я предложения в своята партия и даже в 46-ия парламент я издигна за зам.-председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР