С BMW Concept i4, едно чисто електрическо Гран Купе, електрическото задвижване

...
С BMW Concept i4, едно чисто електрическо Гран
Купе, електрическото задвижване
Коментари Харесай

BMW Concept i4

С BMW Concept i4, едно чисто електрическо Гран Купе, електрическото задвижване достига до сърцето на марката. BMW Concept i4 позволява да забележим бъдещото BMW i4, чието производство започва през 2021 година.

С пробег до 600 километра (WLTP), мощ до 530 к.с., ускоряване от 0 до 100 км/ч за към 4 сек, оптималната скорост над 200 км/ч. Почти безшумното разрастване на мощността осигурява едно изцяло ново чувство за динамика.

Някои дизайнерски детайли в екстериора и интериора на концептуалния автомобил ще бъдат заимствани както от BMW i4, по този начин и от други серийни коли с електрическо задвижване.



Акценти на екстериора

Модерният, грациозен екстериор е в целенасочен контрастност с високо динамичното преживяване при шофиране. С четирите си порти с изключение на висока функционалност BMW Concept i4 предлага и значително по-разточителен интериор, отколкото може да се чака при тези динамични пропорции.
Прецизните, плавни линии и стегнато оформените размери оформят една модерна скулптура и основават явен език на формите.
Модерният цвят на каросерията „ Frozen Light Copper “ цитира цветовия колорит на BMW Vision iNEXT и изразително акцентира оформлението на повърхностите.
Сините детайли начело, в профил и отзад подсказват за връзката с BMW i. Те оформят типичните за BMW i икони и изтъкват скритата под тях техника.
Множеството аеродинамични решения осигуряват оптимален електрически пробег. Освен затворената бъбрековидна радиаторна решетка и ясните аеродинамични ръбове впечатляващ аеродинамичен детайл са и оформените ексклузивно за BMW Concept i4 джанти.
Внушителната, затворена бъбрековидна радиаторна решетка свързва предишното и бъдещето на BMW. Вместо за изстудяване тя служи като умна повърхност, в която са монтирани датчици. Оформлението, запазено единствено за този модел, подсказва са скритата изпод технология.
В рамките на представянето на BMW Concept i4 BMW за пръв път ще показа и новия дизайн на логото на марката. Новият имидж при комуникацията служи и като основа за двуизмерното и транспарантно лого на BMW Concept i4.
В задната част дифузорите в BMW i Blue подсказват за чисто електрическото задвижване. С формата си те целенасочено цитират BMW i Vision Dynamics.
Акценти в интериора

В предната част на интериора BMW Curved Display заедно с кормилото оформят новото изражение на ориентацията към лидера. Тук към този момент може да бъде забелязан серийният екран на BMW iNEXT и на BMW i4.
С цел оптимално съкращаване на елементите за ръководство съвсем всички функции, даже и климатизацията, са интегрирани в BMW Curved Display.
Сдържаното потребление на различни материали, както и обмисленото разположение на детайлите за управление основава съвременно и в същото време първокласно лъчение.А
Акцентиращите лайстни в златист бронз с преливка към хром придават висококачествено лъчение на интериора.
В зоната на ръководство в средата липсва селектор на трансмисията, който е заменен с плъзгач за избор на предавка. Елементите за ръководство като контролера на iDrive или бутоните Памет на седалката на вратите са оформени висококачествено с кристално стъкло.
Комбинираната тапицерия текстил (микрофибър) и обработена с маслинови листа естествена кожа на седалките допълва висококачественото и устойчиво оформление на интериора.
Задната част предлага разточително пространство с ненадейно огромна за купе свобода за главите и краката. Отворите в подглавниците са първокачествен детайл и препращат към настоящите спортни модели на BMW.
Акценти на потребителския интерфейс

BMW Curved Display с три „ Experience Modes “ разрешава да се насладите на другите аспекти на електрическото задвижване. Те позволяват да надникнете образно към следващото потомство на BMW Operating System от 2021 година.
Значителните образни разлики между трите Experience Modes „ Core “, „ Sport “ и „ Efficient “ се простират от съответната визия на индикаторите и употребяваната графика до оформлението на интериора. Така например по арматурното табло, вратите и индиректното зад екрана демонстрира адаптацията на автомобилната техника.
„ Efficient “ Experience Mode за пръв път показва „ Assisted Driving View “ и по този метод позволява да видите какво възприемат датчиците на автомобила, както и да проникнете в комуникацията сред автомобила и заобикалящата го среда.
Под името BMW IconicSounds Electric световно известният композитор Ханс Цимер разработи звука дружно с дизайнера на BMW Sound Ренцо Витале. Част от този звуков свят е и акустичния акомпанимент при отваряне на врата, както и акустичния сюжет при стартиране.
Поглед към BMW i4

BMW i4, а с него и бъдещето на електрическата подвижност, са основани на технологията BMW eDrive от пето потомство. Електромоторът, мощната управляваща електроника, зарядният блок и високоволтовата батерия на технологията BMW eDrive от пето потомство са напълно нови разработки, с които BMW Group постига следващия забележителен прогрес в областта на електрическите задвижвания.
Разработеният за BMW i4 електромотор развива оптималната мощ от до 390 кВт/530 к.с. и с това реализира равнището на V8 агрегатите на настоящите модели на BMW с двигател с вътрешно горене. Спонтанното разгръщане на мощността обезпечава на изключителни динамични благоприятни условия при ненадминато висока успеваемост.
Разработеният за BMW i4 вид на батерията се отличава с рисково плоска конструкция и усъвършенствана енергийна плътност. При тегло от към 550 килограма тя има енергиен потенциал от към 80 кВтч и разрешава пробег до 600 километра при WLTP цикъл.
Серийното произвеждане на BMW i4 ще стартира през 2021 година в завода на BMW Group в Мюнхен. Около 90 % от съществуващите производствени съоръжения ще могат да бъдат интегрирани, т.е. приспособени за производството. Останалите 10 %, най-вече инсталациите за основата на каросерията, изискват построяването на нови инсталации. Общата инвестиция в завода в Мюнхен за реализирането на серийното производство на BMW i4 ще доближи към 200 млн. евро.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР