С България и Румъния Шенгенското пространство стана по-силно, заяви вицепремиерът

...
С България и Румъния Шенгенското пространство стана по-силно, заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Габриел: С България и Румъния Шенгенското пространство става по-силно

С България и Румъния Шенгенското пространство стана по-силно, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Тя разяснява единомислещото решение от нощес на Съвета на Европейския съюз за присъединение на България и Румъния към Шенген с отпадане на контрола по вътрешните въздушни и морски граници от 31 март 2024 година

" Шенгенското пространство е народен приоритет и ангажимент според Договора ни за присъединение към Европейския съюз ", акцентира Габриел. Тя благодари на държавните управления, които са работили за прогрес за реализиране на този приоритет, на парламентарните групи, подкрепящи настоящето държавно управление и на българските евродепутати.

Габриел означи още, че България демонстрира всекидневно основната си роля в опазването на външните граници на Европейския съюз и акцентира, че страната ни разполага със мощна система за ръководство на границите, която в допълнение ускорява сигурността на Европейски Съюз. " През 2024 година ще продължим да работим дружно и за следващо отпадане на контрола по сухопътните граници ", добавя Мария Габриел в своя коментар, публикуван от пресцентъра на външното ни министерство.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР