Страната ни вече официално е в Шенген по въздух. Но

...
Страната ни вече официално е в Шенген по въздух. Но
Коментари Харесай

Част ли е река Дунав от водния Шенген?

Страната ни към този момент публично е в Шенген по въздух. Но по какъв начин стоят нещата с водата, където също беше обещан безвизов надзор? Затова в този момент се насочваме към един от най-натоварените гранични пунктове у нас - Дунав мост при Русе. Част ли е река Дунав от по този начин нареченият воден Шенген?

Пресичането на границата с Румъния с транспортен съд или автомобил ще става по остарелия метод - с всички гранични инспекции. Най-потърпевши при прекосяването на българо-румънската граница са превозвачите. Чакането от време на време лишава денонощие.

" Дори и Дунав да беше част от водния Шенген, това отново не би трансформирало нищо, споделят превозвачите. Ако Дунав бе свободен воден път, това би довело до развиване на туризма ", съгласно притежател на транспортен съд за разходки, споделя Народоосвободителна въстаническа армия.

" Ако сега решим да тръгнем, всичко е свъразно с инспекция от митниците, проверки, закъснение на хората като време. Един екскурзиант, като идва да се разхожда, той не желае да стои през целия ден тук. Иска да отидем в Гюргево, да го вземем, да се качи на кораба, да го разходим в българския сектор и след час-два да го върнем в Румъния ", сподели Валери Иванов - притежател на транспортен съд.

Браншовите организации в превоза освен, че не виждат изгоди от влизането на България в Шенген по въздух и вода, само че и плануват банкрути.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР