С актуализацията на бюджета ще искаме повишаване на доходите на

...
С актуализацията на бюджета ще искаме повишаване на доходите на
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в администрацията с 10%

С актуализацията на бюджета ще желаеме повишение на приходите на работещите и увеличение на пенсиите. Ще упорствам заплатите в държавната сфера да набъбнат с най-малко 10% от 1 юли, с цел да може растежът им да се изравни с този в частния бранш

Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в изявление за предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

„ Критикуват ни за обществените разноски, които вършим, само че по какъв начин да оставим българите във времена на рецесия да се оправят сами? Според критиците ни най-хубавата инфлационна мярка е да не даваш пари на хората, с цел да нямат какво да харчат и това да докара до намаление на цените. Това обикновено ли е да бъде правено от държавно управление, на чието внимание стоят ниските приходи в България? “, попита министър Гьоков.

Той акцентира, че ограниченията на държавното управление са антикризисни и обществени, а задачата им е да подкрепят хората и бизнеса в интервал на висока инфлация. „ Започнали сме промяна в обществената система, която ще даде опция ограниченията за подкрепяне да бъдат по-бързи и целенасочени към хората, които имат най-голяма потребност от поддръжка. Тя ще стартира от 2023 година със средства от Плана за възобновяване и резистентност “, сподели министърът на труда и обществената политика. „ 1,2 милиарда лева от неговия бюджет ще бъдат вложени в обществената сфера. Освен за промяна в общественото подкрепяне финансовият запас ще се употребява за възстановяване на изискванията в обществените домове, за образования за повишение на подготовка на работната мощ “, добави той.

Министър Гьоков уточни, че предлагането на държавното управление е от 1 юли минималната пенсия за стаж и възраст да бъде увеличена от 370 лева на 467 лева „ Това прави над 50% по отношение на размера ѝ по време на ръководството на ГЕРБ. Ще предложим механизъм за увеличение на оптималния застрахователен приход. Ще има увеличение и на обществените пенсии за неработоспособност, което ще е съобразено със степента на увреждането на хората “, сподели министър Гьоков.

Той изясни, че предлагането на държавното управление е данъчното облекчение за работещите родители да се получава всяко тримесечие. Механизмът, който ще регламентира редът и изискванията за това следва да бъде квалифициран от Националната организация за приходите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР