С 5.3% са поскъпнали жилищата в Кипър през април тази

...
С 5.3% са поскъпнали жилищата в Кипър през април тази
Коментари Харесай

До 15% поскъпване при новото строителство

С 5.3% са поскъпнали жилищата в Кипър през април тази година по отношение на същия месец на предходната. Сред главните аргументи за растежа е повишаването на валцувания метал. Само за няколко месеца цената му е повишена от 450 EUR за звук до 780 EUR за звук, а квадратен метър построена повърхност съдържа 10% от него. Като цяло, повишаването на някои строителни материали доближава 70%.

Поскъпването на строителните материали „ изяжда “ забележителна част от облагата на бизнесмените, на която са разчитали локалните строители.

Според локални анализатори, по-нататъшното повишение на цените ще окаже отрицателно въздействие на бранша на недвижими парцели и може да докара до повишаване на новото строителство. Още през днешния ден с огромна доза сигурност може да се каже, че цените на жилищата ново ще се покачат сред 10% и 15%

Към момента пазарът в Кипър е много многолюден и продажбите порастват. Това се дължи най-много на интереса от страна на локалното население и държавните схеми за поддръжка на искащите да си купят първи дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР