С 31 гласа „за“, 17 „против“ и 8 „въздържал се“

...
С 31 гласа „за“, 17 „против“ и 8 „въздържал се“
Коментари Харесай

СОС прие проекта за втора актуализация на бюджета на София

С 31 гласа „ за “, 17 „ срещу “ и 8 „ въздържал се “ Столичният общински съвет (СОС) одобри плана за втората актуализация на бюджета на София за 2020 година.

Градският парламент ще даде 5 милиона лв. за подкрепяне на публичния превоз, резервира се капиталовата стратегия в детските градини и ясли, като се придвижват над 1 милион лв. за улично осветяване и маркировка.

Вместо поисканите 4 млн. общинските съветници взеха решение с пет милиона да бъде помогнато на Столичния градски превоз.

4 милиона и 500 хиляди лв. повече са планувани за строителство и ремонт на детски градини и ясли. Според общинския консултант от ГЕРБ Георги Георгиев това са съответни ограничения за финансовото здраве на Столичната община. "И в най-тежките времена не бяха лимитирани предоставените витално значими за жителите услуги, като публичния превоз ", уточни той.

За повторно тази година ръководещите изпускат опцията да създадат нещо положително за София и за столичани, безапелационен е пък Иван Таков от Българска социалистическа партия. "Covid още веднъж настава. Ние, вместо да мислим върху тази тематика и по какъв начин да подобрим и да облекчим живота на софиянци, единствената ни грижа в този отчет е градския превоз ", отвърна той.

Заложени са доходи, които няма по какъв начин да бъдат събрани, посочи общинският консултант от "Демократична България " Владислав Панев. "Все отново главно достолепие на бюджет е неговата реалистичност ", означи той.

Според самостоятелния общински консултант Борис Бонев, ръководещите отхвърлят предложенията на опозицията. "Дори да се оферират оферти за оптимизация за повече доходи вие отказвате да ги приемете ", упрекна той ръководещото болшинство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР