Ryzen 3000 процесорите получиха много внимание след премиерата си. Третото

...
Ryzen 3000 процесорите получиха много внимание след премиерата си. Третото
Коментари Харесай

Ryzen 3000 има проблеми със зареждането на някои Linux дистрибуции и играта Destiny 2

Ryzen 3000 процесорите получиха доста внимание след премиерата си. Третото потомство чипове е основано на 7nm технология. Сега излиза наяве, че потребителите на някои Linux дистрибуции (използващи по-нова версия на Linux ядрото) имат сериозен проблем. Системите им не могат заредят.

По-оправните от тях съумяват да приложат patch за systemd съставния елемент, който им разрешава да пуснат операционната система, само че действителното решение е обновяване за BIOS от AMD.

В Интернет има редица недоволства от много консуматори, само че Michael Larabel от Phoronix адресира казуса най-дълбоко. Той разказва, че продуктивността на процесорите в Linux е невероятна, в случай че човек случи на дистрибуция.

Ubuntu 18.04 LTS и по-стари версии на други Linux дистрибуции, вървят добре на Zen 2 архитектурата. Той обаче не съумява да подкара Ubuntu 19.04, Fedora Workstation 31 и Manjaro Linux. Пробва на два разнообразни компютъра, с Ryzen 7 3700X и Ryzen 9 3900X. В момента на зареждането, в който пристигна време за пускане на systemd услугите, всичко завършва.

„ От AMD ми потвърдиха, че имат проблем към версия „ 5.0.9 “ (ядрото на Ubuntu 19.04), само че не споделят елементи. Фокусирали са се върху проби главно на Ubuntu 18.04, поради неговия статус на поддръжка. Други Windows консуматори, които тестват разнообразни Linux дистрибуции, също имат този проблем. “, споделя той.

Това не е единствената тягост с чипа. Друг проблем, този път мъчителен за геймърите, е, че играта Destiny 2 не върви.
От AMD са наясно и с двата казуса:
„ Идентифицирали сме повода и сме създали корекция в BIOS, която взема решение казуса с стартирането на някои Linux дистрибуции и Destiny 2 на Ryzen 3000 процесорите. Обновеният BIOS е възложен на нашите сътрудници за техните дънни платки. Очакваме клиентите да имат достъп до него в границите на дни. “, гласи изказване на AMD, представено от betanews.com
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР