Рязък скок на нападенията над полицаи в Лондон е отбелязан

...
Рязък скок на нападенията над полицаи в Лондон е отбелязан
Коментари Харесай

Рязък скок на нападения над полицаи в Лондон по време на карантината заради коронавируса |

Рязък скок на нападенията над служители на реда в Лондон е маркиран по време на наложената поради COVID-19 карантина. От Скотланд ярд оповестиха, че това се дължи частично на серията от огромни митинги и неразрешени музикални прояви, белязани от борба с полицията, чиято интервенция е била неизбежна, заяви БНР.

През май, юни и юли са регистрирани 2027 набези против служители на реда, което е с 38% повече от същия интервал на предходната година. Протестите на придвижването Black Lives Matter и изявите на крайнодесни групировки имат значителен дял за множеството произшествия, сочат данните.

Любопитен факт е, че има произшествия, директно свързани с ковид, при които служители на реда са били заплювани и по този начин са били заразявани с COVID-19. Съобщава се даже за жертви.

Миналият месец държавното управление организира съвещания дали да се усили оптималното наказване за отнемане от независимост на 2 година за посягане против служители на реда, пожарникари, надзиратели и чиновници на Бърза помощ в Англия и Уелс. В момента оптималната присъда е 12 месеца.

Зам.-кметът на Лондон Софи Линден, която дава отговор за полицията и престъпността, съобщи, че служителите на реда заслужават огромно почитание и всеки, който протяга ръка на тях, би трябвало да усети цялостната мощ на закона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР