Руснаците все по-често се обръщат към различни платформи в социалните

...
Руснаците все по-често се обръщат към различни платформи в социалните
Коментари Харесай

ISW: Руснаците с петиция до Путин за демобилизация

Руснаците все по-често се обръщат към разнообразни платформи в обществените медии, с цел да изразят недоволството си от проблемите с мобилизацията - събитие, което може да даде подтик на проведени онлайн придвижвания в Русия. Шестнадесет антивоенни групи в Русия стартираха петиция с искане съветският президент Владимир Путин да демобилизира всички мобилизирани съветски мъже.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Към момента на издание на тази петиция тя към този момент е събрала съвсем 38 000 подписа . Около 1500 майки на деца с увреждания и майки с повече от три деца в семействата си също са подали петиция до Путин за освобождение на съпрузите им от готовност.



Руските сили нанесоха най-мащабните ракетни удари по украинската сериозна инфраструктура от началото на войната. Говорителят на командването на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат заяви на 15 ноември, че съветските сили са изстреляли към 100 крилати ракети Kh-101 и Kh-555 по цели в Украйна, най-вече против украински обекти от сериозната инфраструктура.

Украинският общоприет щаб също по този начин заяви, че съветските сили са нанесли удари по украинска инфраструктура с 10 безпилотни летателни апарата. украински и съветски източници оповестиха, че съветските сили са нанесли удари по цели в Киев, както и в Ривненска, Житомирска, Лвовска, Хмелницка, Днепропетровска, Полтавска, Виницка, Одеска, Кировоградска, Черкаска, Волинска и Харковска област.

Руските военни евентуално са употребявали забележителна част от останалите си високоточни оръжейни системи при координираните ракетни удари на 15 ноември. Украинският общоприет щаб оповестява, че украинската противовъздушна защита е свалила 73 съветски крилати ракети и всички безпилотни самолети на 15 ноември.

Преди това украинската противовъздушна защита е свалила 43 крилати ракети от 84 и 13 безпилотни самолета от 24 по време на координираните съветски ракетни удари на 10 октомври. Увеличеният % на свалените от Украйна ракети демонстрира подобрението в украинската противовъздушна защита през последния месец, а украинският общоприет щаб изяснява това усъвършенстване с успеваемостта на предоставените от Запада системи за противовъздушна защита.

ISW също по този начин прави оценка, че съветските сили доста изчерпват запасите си от високопрецизни оръжейни системи и евентуално ще би трябвало да забавят темпото на акцията си против сериозната украинска инфраструктура.

Кремъл продължава да попълня от беларуски хранилища военните си ресурси.



Руските ракетни удари не престават да съставляват опасност за украинското цивилно население, като украинският заместник-ръководител на президентската канцелария Кирило Тимошенко декларира, че енергийната обстановка в Украйна е по-скоро " сериозна " . Пораженията върху енергийната инфраструктура на Украйна обаче надали ще пречупят духа на украинците, като се има поради подобряващата се противовъздушна защита на Украйна и неотдавнашните сухопътни победи в Херсонска област.

Полски публични лица оповестиха, че евентуално " ракета съветско произвеждане " е паднала в Полша на шест километра от интернационалната граница с Украйна. Западните публични лица към момента не са създали дефинитивни изказвания по отношение на случая. На 15 ноември полското външно министерство съобщи, че " ракета съветско произвеждане " е умъртвила двама полски жители в пограничното село Пшеводов.

Полският президент Анджей Дуда означи, че все още Полша не разполага с информация по отношение на субекта, виновен за изстрелването на ракетата, само че означи, че ракетата " най-вероятно е съветско произвеждане ". Руското министерство на защитата (МО) отхвърли присъединяване на Русия в нанасянето на удари по каквито и да било цели наоколо до украинско-полската граница и съобщи, че случаят е " провокация ". "

Въпреки това съветските сили са се прицелили в енергийна инфраструктура в град Лвов, на към 72 км южно от Пшеводов. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съгласно предварителната информация е малко евентуално ракетата да е била изстреляна от териториална Русия, само че акцентира, че следствието към момента продължава все още на публикуването на този разбор. Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че е провела " сериозна провокация " на територията на НАТО . ISW ще продължи да следи обстановката.

Високите разноски, свързани с съветската атака в Павловка, не престават да провокират рецензии към съветското военно управление. Руското военно управление се пробва да хвърли виновността за " мизерните резултати " върху командира на 40-а обособена морска пехотна бригада от Тихоокеанския флот за това, че не е оказал подобаваща поддръжка на съветската 155-а морска пехотна бригада.

Руски публични лица продължиха да слагат условия, с цел да принудят Международната организация за атомна сила (МААЕ) да признае съветския надзор върху Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) и по този метод де факто да признае съветската анексия на окупираната Украйна .

В окупираните територии се постановат главно съветски администрации и се преследват локални водачи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР