Руснаците във Финландия се обърнаха срещу президента на РФ Владимир

...
Руснаците във Финландия се обърнаха срещу президента на РФ Владимир
Коментари Харесай

Руснаците във Финландия: Путин е терорист

Руснаците във Финландия се обърнаха против президента на РФ Владимир Путин поради непредизвиканата му експанзия против Украйна. Пред Sky News руснаци, живеещи в скандинавската страна, споделиха, че Путин е терорист, който е унищожил бъдещето на Русия.

На 24 февруари съветската войска предприе пълномащабна война против Украйна по заповед на Путин. Заради тази експанзия Финландия и Швеция, които в продължение на десетилетия поддържаха неутралитет във военно отношение, желаеха участие в НАТО.

Във Финландия живеят към 80 хиляди руснаци. Някои от тях споделиха, че Путин е терорист. „ Той ненавижда Русия, ненавижда всички страни. Путин убива Русия, той не е родолюбец “, споделят живеещи във Финландия руснаци.

Външната министърка на Германия Аналена Бербок съобщи през вчерашния ден, че Финландия и Швеция към този момент всъщност са членки на НАТО, само че просто им липсва формалната членска карта. " Швеция и Финландия са освен наши сътрудници, освен наши другари, те от дълго време са членове на нашето европейско семейство. Затова имате цялостната ни поддръжка във всички решения, които вземате предвид на личната ви сигурност ", сподели Бербок пред кореспонденти в края на среща на външните министри на НАТО в Берлин. НАТО е подготвена да ускори гаранциите за сигурност на Финландия и Швеция преди приемането им за членки на пакта, по-специално като ускори наличието му в тези страни. Алиансът ще се опита да форсира процедурата по приемане, сподели Йенс Столтенберг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР