Руснаците са прибрали от Чернобил уникално оборудване, което обаче не

...
Руснаците са прибрали от Чернобил уникално оборудване, което обаче не
Коментари Харесай

Голяма кражба в Чернобил! Последствията

Руснаците са прибрали от Чернобил неповторимо съоръжение, което обаче не може да се употребява другаде, споделят от Киев. Един от вероятните претекстове е да се попречи на Украйна да се снабди с атомна бомба.

По време на съветската окупация на Чернобил са били " откраднати, взривени или унищожени " 698 компютъра, 344 транспортни средства, 1500 дозиметъра и цялото противопожарно съоръжение, написа вестник " Вашингтон Таймс ", цитирайки данни на украинската страна.

По думите на ръководителя на Държавната организация на Украйна за ръководство на зоната към реактора Евгений Крамаренко, някои от изчезналите компютри били оборудвани с сензори GPS. И в този момент изпращаните от тях сигнали сочат, че те се намират на територията на Беларус или се придвижват из нея.

Според Крамаренко, общата сума, която ще би трябвало да се вложи за възобновяване на изчезналото или извадено от строя съоръжение на централата, надвишава 135 милиона $. При това някои от стратегиите, конфигурирани на откраднатите компютри, са неповторими и не могат да бъдат сменени, написа още вестникът.

Крамаренко и сътрудниците му считат, че руснаците би трябвало да са били наясно по какъв начин тези стратегии няма да могат да работят на друго съоръжение, с изключение на на откритото в Чернобил. Затова задачата им още през цялото време е била просто да унищожат това съоръжение, споделят украинските специалисти
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР