Руснаците не са се отказали от това Русия да бъде

...
Руснаците не са се отказали от това Русия да бъде
Коментари Харесай

Руснаците вече не искат военна мощ от държавата

Руснаците не са се отказали от това Русия да бъде „ велика страна “, само че при изискването, че страната ще се грижи преди всичко за благосъстоянието на личните си жители, написа в. „ Комерсант “, като се базира на учени от Института по социология на Руската академия на науките (РАН).
" Държавността и военната мощност ", които от 2014 година бяха приоритет в всеобщото схващане, в този момент към този момент са на втори проект, появи се искане за народна власт.
Измени се и отношението на руснаците към контрасанкциите. Ако през 2014 година тях ги поддържаха 60% от жителите на Русия, в този момент са 47%.
Според болшинството руснаци статутът „ велика страна “ зависи освен от външната, колкото от вътрешната политика, предава БГНЕС.
" Затова за първо изискване за придобиването на подобен статут съгласно 67% от руснаците е развиването на модерна стопанска система, 66% - високо ниво на благосъстоянието на жителите ", споделил пред „ Комерсант “ ръководителят на научно-изследователския център при Института по социология на РАН Владимир Петухов.
За четири години са се трансформирали визиите на руснаците и за полезностите, върху които би трябвало да се гради бъдещето на Русия, отбелязва вестникът. Главна остава „ обществената правдивост “.
" Но това не е искане за „ уравниловка “ от руски вид, той е доста по-сложен ", акцентира Петухов.
" Преди всичко това е искане за равни благоприятни условия за самореализация, тъждество на всички пред закона “.
Човешки права, народна власт, независимост на самоизразяване на индивида са втората по значителност полезност, получила поддръжката на 37% (през 2014 година процентът е бил 27). Според Петухов за измененията в настроенията, в известна степен, е помогнало и международното състезание по футбол. „ задграничните посетители се убедиха какъв брой положителни и гостоприемни са руснаците, а на руснаците по-късно им се прииска от тяхната страна освен да се опасяват по света, а и да я почитат “, счита социологът. Последвалите след шампионата пенсионна промяна и септемврийски избори засилили търсенето на народна власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР