Руското външно министерство предупреди, че всеки, който извършва провокации, подобни

...
Руското външно министерство предупреди, че всеки, който извършва провокации, подобни
Коментари Харесай

Москва предупреди: Не ни провокирайте повече, ще стреляме по чужди кораби!

Руското външно министерство предизвести, че всеки, който прави провокации, сходни на случая с английския унищожител HMS Defender, станал през вчерашния ден (23 юни), щял да се сблъска с ужасни последствия съгласно съветския заместител външен министър Сергей Рябков, представен от " Спутник ".

Рябков също по този начин настоя пред публицисти, че сигурността на Русия била преди всичко, като добави, че страната може да моли към здравия разсъдък и да призове други страни да съблюдават интернационалното право, само че в случай че такава позиция не помогне, Русия може да употребява своите въоръжени сили за отбрана на своите граници.

" Ако нашите (западни) сътрудници не схващат, можем да бомбардираме освен курса, само че и задачата ", добави заплашително той.

По-рано говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова настоя, че Москва счита случая с английския унищожител в Черно море за груба провокация. Британският дипломат евентуално ще бъде привикан в Министерството на външните работи на Русия през идващите дни.

Вчера съветското военно министерство разгласи, че Черноморският флот и граничните сили за сигурност са прогонили HMS Defender, който бил навлязъл в териториалните води на Русия.

Според министерството разрушителят е бил предизвестен, че в случай че премине държавната граница, ще бъде употребявано оръжие, само че той не реагирал. Руски аероплан Су-24М бил направил " предупредителна бомбардировка " по набелязания курс на придвижване на английския транспортен съд.

След случая военният аташе на английското посолство в Москва беше извикан в съветското министерство на защитата.

Междувременно министърът на защитата на Англия Бен Уолъс обаче настоя, че съветските кораби единствено са следили прекосяването на разрушителя в интернационалните води, до момента в който той е правил обикновен пренос от Одеса към Грузия през Черно море, като никакви предупредителни изстрели не са били изстрелвани против него.

Британските военни също по този начин прибавиха, че Русия е провеждала образователни стрелби в Черно море, за което авансово е предизвестила морската общественост.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР