Руското външно министерство обяви готовността на Москва да разгледа инициативи

...
Руското външно министерство обяви готовността на Москва да разгледа инициативи
Коментари Харесай

Русия обяви готовността си да облекчи страданията на жителите на Украйна

Руското външно министерство разгласи готовността на Москва да прегледа начинания на Организация на обединените нации за облекчение на страданията на жителите на Украйна, в случай че те фактически допринесат за това, написа РИА Новости.

„ Русия е подготвена да прегледа съответни начинания, в това число от Организация на обединените нации, за облекчение на страданията на цивилното население в зоната на специфичната военна интервенция, в случай че те фактически допринесат за тази благородна цел “, се споделя в изказване на организацията след срещата. на съветския външен министър Сергей Лавров и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

По-рано Лавров сподели, че рецесията в Украйна се дължи на " курса към безкрайно разширение на НАТО и еднополюсния свят ", подхванат от Съединени американски щати и техните съдружници. Според него това е направено за ограничение на Русия, тъй че Украйна е била употребена като трамплин за неспокойствие.

На 24 февруари Владимир Путин разгласи началото на специфична интервенция в Донбас. Така, съгласно него, Русия е дала отговор на молбите за помощ от ръководителите на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР