Руското посолство в Тирана се премести от дългогодишното си местонахождение,

...
Руското посолство в Тирана се премести от дългогодишното си местонахождение,
Коментари Харесай

Дипломатически тормоз! Руското посолство в Тирана се премести от улица Свободна Украйна

Руското посолство в Тирана се реалокира от дългогодишното си местоположение, единствено няколко месеца откакто улицата, на която се намира, беше преименувана на " Свободна Украйна ", оповестява уеб сайтът Екзит.

През първите седмици от съветската инвазия в Украйна Тирана стана един от първите градове, които трансформираха името на улицата, където се намира съветското посолство, в символ на поддръжка към Украйна. Това значи, че формалният адрес на посолството, употребен в цялата му публична връзка, би претендирал споменаването на израз в поддръжка на съперника на Русия, отбелязва уеб сайтът.

Улицата бързо се трансформира в забележителност за туристите, които позираха за фотоси пред табелата с името ѝ и развяващото се съветско знаме зад нея. Скоро към табелата се причислиха и украински флагове и паваж в синьо и жълто.

През април посолството прекрати работата си по " механически аргументи ". От тази седмица е разгласен нов адрес, а всички флагове и табели са отстранени от постройката. Новото му местонахождение е надалеч от улица " Свободна Украйна ", на улица " Дервиши Шаба ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР