Руското посолство в Берлин получи отказ от германското външно министерство

...
Руското посолство в Берлин получи отказ от германското външно министерство
Коментари Харесай

Берлин отказа на Русия достъп до Навални

Руското посолство в Берлин получи отвод от немското външно министерство на настояването за консулски достъп до Алексей Навални. Това се показва в коментар на съветското външно министерство, публикуван по отношение на изказванията на чиновници на Федерална Република Германия по време на дебатите в Бундестага.
Руското външно министерство обърна внимание на обстоятелството, че съгласно него степента на изкуствено раздутата нервност към Навални в Германия не понижава. От министерството подчертаха, че смятат изказванията на немските политици, изразени по време на диспути в Бундестага по отношение на твърдяната липса на подготвеност в Русия за разговор с Германия в границите на съществуващите профилирани двустранни механизми, за откровена неистина.

„ В това отношение подсещаме, че немската страна продължава да пренебрегва предложенията за определяне на практическо съдействие в полза на изясняване на събитията от по този начин нареченото „ отравяне “ на Навални в границите на правна помощ и съвещания. На 24 септември тази година Генералната прокуратура Русия към този момент е подготвила четвърто искане за правна помощ в това отношение, което е изпратено на немската страна. Продължаваме да настояваме да получим отговор на тези апели ", се споделя в изказването.

Както добави съветското външно министерство, Берлин не реагира на самодейността на водачите на парламентарните " групи за другарство " в Държавната дума и Бундестага за осъществяване на градивно и независимо следствие на случая и на писмо от съветски депутати, предлагащи да се вкара взаимен руско-германски парламентарен надзор върху следствието на случая с Навални.

Москва означи, че при разбор на обстановката е належащо да се вземе поради мнението на немските лекари. " Пристигналите в Русия немски лекари получиха безконтролен достъп до Навални, резултатите от лекуването му в болничното заведение в Омск и подписаха документи за прекачване на пациента под тяхната професионална грижа ", напомни дипломатическият отдел.

Руското външно министерство предложи вдъхновителите на акцията, целяща демонизиране на Русия и подкопаване на двустранните връзки, да се опомнят. „ От своя страна оставаме подготвени за открит, почтен и учреден на обстоятелства разговор по отношение на обстановката с Навални “, заключи министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР