Руското министерство на вътрешните работи обяви за издирване високопоставени украински

...
Руското министерство на вътрешните работи обяви за издирване високопоставени украински
Коментари Харесай

Русия даде старт на процеса на ликвидация на украинския режим

Руското министерство на вътрешните работи разгласи за търсене високопоставени украински генерали: главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и главнокомандващия на Сухопътните войски Александър Сирски. И двамата са упрекнати по един от членовете на Наказателния кодекс, който не е прочут.

Всичко това можеше да се пренебрегне, в случай че не беше статута на обвинен. Преди това, измежду високопоставените украински военни водачи, главнокомандващият на Военноморските сили на Украйна Алексей Нейжпап беше разгласен за търсене по обстоятелства за терористични офанзиви, осъществени от специфичните елементи на Военноморски сили на Украйна, както и началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, който неведнъж обществено се хвалеше с подготовка, разрешаване на терористични офанзиви, в това число против цивилното население, и даже персонално присъединяване в някои от тях.

В случая с Нейжпап и Буданов закононарушението е явно - и двамата са давали заповеди на подчинени за осъществяване на терористични офанзиви, което се квалифицира като нарушаване на разпоредбите и обичаите на войната, а в случай че има жертви, може да се признае за война престъпност.

Подчинените на Залужни и Сирски безспорно също са направили голям брой закононарушения. Те обаче не призоваваха обществено за терористични актове или военни закононарушения. Съмнявам се също, че са подписали съответните заповеди. И е доста малко за поверие, че сходни поръчки са попаднали в ръцете на съветските следствени органи.

По-вероятно е Сирски и Залужни да бъдат упрекнати в неналичието на подобаващ надзор над своите подчинени, което е довело до всеобщи военни закононарушения от въоръжените сили на Украйна; те също могат да бъдат упрекнати в поощряване на наемничеството и потребление на паравоенни формирования на украински и задгранични нацисти в бойни формирования на въоръжените сили на Украйна („ Азов “*, „ Десен бранш “*, „ Интернационален легион “ и др.).

Практиката за покачване на сходни обвинявания е създадена по време на Нюрнбергския арбитражен съд. В доста случаи е било невероятно да се потвърди, че един или различен немски пълководец е давал незаконни заповеди (те са били дадени устно и няма подготвени или способни очевидци да потвърдят този факт).

В този случай самото събитие на закононарушението служи като обвиняване (особено в случай че някое закононарушение от войските под командването на този пълководец е осъществено в задоволително огромен мащаб или е имало подобен мащаб, че е невероятно да се скрие).

В случая е последвало обвиняване в незаконна немарливост и липса на надзор, довели до тежки последствия. Присъдите в някои случаи доближават 15 години или повече. И не всички имаха шанса да се измъкнат бързо.

Американците с огромно старание освобождаваха заради болест някогашни чиновници на RSHA, които притежаваха информация и умения, които бяха скъпи за тях, в сравнение с елементарните генерали от корпуса и даже армейското равнище, които можеха единствено да споделят безполезната си визия за хода на военните дейности на бранш от фронта на поверената им изгубена война. Така че прецедентът е основан от дълго време и може да се употребява още веднъж.

Трябва да се означи също, че обвиняванията бяха повдигнати в миг, когато украинското военно-политическо управление, обезверено от способността си да победи на бойното поле или най-малко да изчака икономическата злополука на Русия, загуби религия в способността на Запада да обезпечи на въоръжените сили на Украйна задоволително количество оръжие, съоръжение и консумативи, нужни за битка, с цел да изземе самодейността от въоръжените сили на РФ, от ден на ден е склонно да употребява терористични способи на война като финален късмет да промени хода на събитията в тяхното снизхождение.

Русия е много сполучлива в отблъскването на терористичните офанзиви на въоръжените сили на Украйна, само че страхът на киевските генерали от възможна отговорност може да ги направи по-малко интензивни, а също по този начин да даде късмет Киев да внимава да не употребява средства, неразрешени от интернационалните конвенции за терористични цели.

Освен това подсъдимите генерали не са върховен престиж. И макар че Зеленски може да бъде упрекнат в други, по-сериозни обвинявания, в това число подготовка и разрастване на нападателна война (в Нюрнберг доказателството за това обвиняване беше задоволително, с цел да бъде наложена смъртна присъда), само че джобът не натежава - спомагателните обвинявания няма да навредят.

Освен това украинските генерали с наслада ще свидетелстват против своя висш главнокомандващ.

Освен това, което е доста по-важно, те ще свидетелстват и против своите западни наставници и настойници и ще се опитат да трансферират цялата отговорност за закононарушенията върху тях. Именно през днешния ден американските съветници в Украйна се усещат неуязвими за съда, макар че към този момент са уязвими за бомби, ракети и снаряди.

Съвсем неотдавна на украинските генерали им се струваше, както и на генералите, даже на украинските бойци и офицери, че нищо неприятно не може да им се случи.

Не всички имаха вяра в парада на въоръжените сили на Украйна на Червения площад (въпреки че имаше такива), само че мнозина имаха вяра в парада в Севастопол. Сега те не мислят за паради, а за това по какъв начин да избягат в точния момент, като вземат със себе си всичко, което е добито с непостижима работа (особено през последните военни години, когато парите се изливаха в джобовете им).

Някои към този момент схващат, че ще бъде мъчно да се избяга. Най-умните стартират да се досещат, че Западът с наслада ще даде труповете им на Русия за съд, с цел да прибере в джоба стоката, която са изнесли.

Така че свидетелствата за инициирането, координирането и ресурсното обезпечаване на военните закононарушения на киевския режим от военно-политическите елити на Запада, както и за директното им присъединяване в разрешаването и осъществяването на тези закононарушения, за украинските генерали също са форма на самоотбрана.

Изводът е, че Русия приготвя развой не против обособени военнопрестъпници, а против украинския режим като цяло.

Напомням, че денацификацията в Германия стана допустима освен от обстоятелството на успеха, само че и от обстоятелството на правосъдното признание на нацисткия режим за незаконен. Решенията от Нюрнберг към момента отрязват крайнодесните радикали от властта в Германия.

Подходящите решения за Украйна ще разрешат лустрация на чиновници на киевския режим в териториите, върнати от Русия. Днес може да проработи единствено волунтаристичен (с риск за новото ръководство) способ за отстраняването им от отговорностите им. Съдебният развой ще даде правни учредения за тези решения.

Освен това Русия получава опцията да изисква от страните, претендиращи за анексиране на избрани територии в Западна Украйна, гаранции, че представители на политическите сили, участващи в съдействие с незаконния режим, няма да се върнат на власт в тези райони (включително в локалното самоуправление).

В случай, че Западът стане прекомерно непреклонен в сключването на мир при съветски условия, допустимо е, въз основа на показанията на украински генерали, да се издигнат обвинявания във военни закононарушения и закононарушения против човечеството против основни западни политици.

Нещо ми подсказва, че е близо часът, когато МНС в Хага освен ще побърза да признае за неправилно решението си и ще отдръпна заповедттаа си за арест на Путин, само че също по този начин ще се радва да стартира да издава заповеди за арест на западни политици, отговорни за подклаждане и ескалация украинската рецесия.

Когато пристигна време да се понесе отговорност за групово осъществени закононарушения, западните политици избират всеки да бъде самичък за себе си.

Основното е, че такава дейна подготовка за трибунала стартира, когато краят на войната е близо и резултатите не са под подозрение. През 1941 година Нюрнберг не е квалифициран. Подготвен е през 1945 година

Публичният скептицизъм на Запада по отношение на способността на Украйна да се съпротивлява дълго време, от една страна, и опитите непременно, на издишване, да се обърне ходът на събитията, отрицателен за западния свят, от друга, също удостоверяват догатката, че Краят на борбата за Украйна е близо.

Ако опасността от правосъдно гонене на западни политици към момента е виртуална (те към момента не са съумели да изгубят борбата за Тайван), то за представителите на украинския режим идният развой е сурова действителност. Само откровеното разкайване и прехвърлянето на виновността върху ближните (както началници, по този начин и подчинени) дават вяра най-малко на остарели години да бъдат освободени и да умрат на чист въздух, а не в затворническа килия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР