Руското министерство на отбраната заяви днес, че американски бомбардировачи са

...
Руското министерство на отбраната заяви днес, че американски бомбардировачи са
Коментари Харесай

Русия твърди, че САЩ са репетирали ядрен удар срещу нея от две различни посоки

Руското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че американски бомбардировачи са репетирали нуклеарен удар против Русия от две разнообразни направления този месец. Според Москва самолетите са се доближили на 20 километра от съветската граница, съобщи организация " Ройтерс ", заяви Българска телеграфна агенция.

Обвинението беше отправено в миг на засилено напрежение сред Русия и Съединени американски щати поради Украйна. Американски чиновници показват паника, че Русия може да нападне своята съседка, а Москва споделя, че това не е правилно, като на собствен ред упреква Съединени американски щати, НАТО и Украйна в провокативно и безконтролно държание. Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че Москва е забелязала доста усилване на интензивността на американските стратегически бомбардировачи, които по думите му са направили 30 полета покрай Русия този месец. Той сподели, че това е 2,5 пъти повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година.

Според него Съединени американски щати са направили симулация на нуклеарен удар против Русия този месец. " Министърът на защитата акцентира, че при военните учения " Глоубъл тъндър " 10 американски стратегически бомбардировача са репетирали изстрелване на нуклеарни оръжия против Русия от източна и западна посока ", съобщи министерството, цитирайки Шойгу. " Минималната непосредственост до нашата държавна граница е била 20 километра ", беше посочено в изказването.

Според Шойгу съветските сили за противовъздушна защита са засекли и наблюдавали американските бомбардировачи и са подхванали неуточнени ограничения за отбягване на произшествия. Той направи изказването по време на видеоконферентен диалог с китайския министър на защитата Вей Фънхъ. Шойгу сподели, че полетите на американски бомбардировачи покрай източните граници на Русия са били опасност и за Китай. " На този декор руско-китайската съгласуваност се трансформира в стабилизиращ фактор в международен проект ", съобщи Шойгу. Министерството на защитата сподели, че Русия и Китай са се споразумели да засилят съдействието сред своите армии във връзка с стратегическите военни учения и взаимните патрули.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР