Руското министерство на отбраната съобщи днес, че е използвало високоточни

...
Руското министерство на отбраната съобщи днес, че е използвало високоточни
Коментари Харесай

Русия е ударила тренировъчни центрове в три украински области

Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че е употребило високоточни оръжия, с цел да удари подготвителни центрове на украинската войска в Черниговска, Житомирска и Лвовска област, предадоха съветски осведомителни организации, представени от Ройтерс.

По-рано през днешния ден Украйна заяви, че съветски ракети са блъснали украинската столица Киев. Единият от изумените подготвителни центрове е наоколо до полската граница, заяви Франс прес.

Става дума за военния образователен център в региона Старичи в Лвовска област, който е на тридесетина километра от границата с Полша. В известие съветското военно ведомство добавя, че ударите са нанесени с високоточни оръжия на съветските галактически сили и с крилати ракети „ Калибър “.

Междувременно стана ясно,че при съветския ракетен удар против жилищна постройка и детска градина в централната част на Киев през днешния ден е умрял един човек, а петима са били ранени, споделиха украинските управляващи, представени от Ройтерс. Москва ускорява въздушните си набези против Украйна за втори следващ ден. Пожарникари гасят огъня в мощно потърпевшия девететажен жилищен блок в централния регион Шевченковски, заяви службата за незабавна помощ. По колите, паркирани пред постройката, са паднали парчета.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани водачите от Г-7, които организират тридневна среща на върха, да наложат още наказания против Москва и да дават на Украйна в допълнение тежко въоръжение. Говорител на украинските военновъздушни сили съобщи, че сред четири и шест ракети с огромен обсег са били изстреляни от съветски бомбардировачи, които са се намирали в отдалечената на повече от хиляда километра съветска Астраханска област, която има изход на Каспийско море. Някои от ракетите са били свалени от украинската противовъздушна защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР