Руското министерство на отбраната лъже за активната отбрана“ на своите

...
Руското министерство на отбраната лъже за активната отбрана“ на своите
Коментари Харесай

Анализатори: Русия лъже за Авдиевка, за да скрие липсата на напредък

Руското министерство на защитата лъже за „ дейната защита “ на своите войски в региона на град Авдиевка в Донецка област, с цел да прикрие неналичието на прогрес в настъплението.

Както показват в своя отчет анализатори от Американския институт за проучване на войната (ISW), врагът не може да трансформира тактическите достижения на фронта в оперативно значими триумфи, съобщи организация УНИАН. Министърът на защитата Сергей Шойгу сподели, че настъпателните дейности в Украйна са част от „ дейната защита “. Сега той се пробва да понижи упованията по отношение на способността на окупационните сили да реализират значими победи. На 1 декември Шойгу сподели, че руснаците завземат „ по-изгодни “ позиции, настояват специалистите на ISW.

„ Руските публични лица съзнателно подвеждат, като назовават нападателните дейности част от „ дейна защита “, отбелязва се в отчета. Анализаторите считат, че съветското командване би трябвало да преследва съответна оперативна цел и намерено съобщи, че се пробва да превземе Авдиевка. Засега обаче съветското министерство на защитата не е решително в способността на нашествениците да трансфорат достиженията на тактическо равнище в оперативно значими триумфи.

Наскоро беше обявено, че окупаторите са напреднали в региона на Авдиевка. Според специалисти градът в този момент наподобява на Бахмут преди 8 месеца . Анализатори от групата DeepState оповестиха, че врагът се пробва да влезе по всевъзможен метод. Той се крие от артилерийски огън и дронове в останките на къщи, търси развалена техника и копае дупки. Има площи, осеяна с трупове. Руските окупатори демонстрираха мащаба на военните дейности в региона на града. Насажденията под града са унищожени до основи, от дърветата в близост са останали единствено стволове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР