Руското министерство на отбраната днес съобщи, че Черноморският флот на

...
Руското министерство на отбраната днес съобщи, че Черноморският флот на
Коментари Харесай

Русия започва блокадата на Украинските пристанища: Проведе учебни стрелби по кораби в Черно море

Руското министерство на защитата през днешния ден заяви, че Черноморският флот на страната е направил маневри за изстрелване на ракети по надводни цели по време на образователни стрелби, два дни, откакто Русия предизвести, че корабите, насочващи се към украинските пристанища в Черно море, могат да бъдат считани за военни цели, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Москва насочи това предизвестие по-рано тази седмица, откакто в понеделник се отхвърли от черноморската зърнена договорка, като анулира гаранциите за сигурност за корабите, пренасящи украинско зърно.

Киев след това заяви, че желае да сътвори краткотраен транспортен кулоар, с цел да се опита да продължи износа на украинско зърно. Това накара Русия да предизвести, че всички кораби, пътуващи до пристанищата на Украйна на Черно море, ще бъдат обсъждани като плавателни съдове, които евентуално транспортират военни товари.

" В сходство с проекта за бойна подготовка на силите на Черноморския флот, екипажът на ракетния катер " Ивановец " организира образователни стрелби с противокорабни крилати ракети по цел кораб ", заяви в изказване министерството на защитата на Русия.

" Телеметрични данни и видео наблюдаване от дронове потвърдиха триумфа на маневрите, а корабът цел бе погубен вследствие на ракетния удар ", се споделя в изказването.

Според изказването съветският черноморски флот е упражнявал също по този начин и затваряне на региони, които са краткотрайно неразрешени за мореплаване, и е упражнявал " задържане на транспортен съд извършител ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР