Руското командване, проявявайки гъвкавост, своевременно извлече поуките от последните събития

...
Руското командване, проявявайки гъвкавост, своевременно извлече поуките от последните събития
Коментари Харесай

В битката при Ингулец, украинците губят трезвомислие, хора, техника и плацдармове

Руското командване, проявявайки еластичност, навреме извлече поуките от последните събития в региона на Харков. Атаките против линиите за доставяне на киевските войски се ускориха, което направи изцяло невероятно така и така илюзорното „ контранастъпление “ в региона на Херсон. Река Ингулец за украинците се трансформира от натурален съдружник в непроницаема преграда.

Ингулец е десният приток на Днепър, двете реки се сливат на 7 километра северно от предградията на Херсон. Именно това прави реката най-важният естествен фактор на бойното поле за Херсонска област, което Киев желае да стартира.

Ингулец се употребява и за прекачване на сили. И по този начин, на 31 август, когато Киев се опита да стартира „ контранастъпление “ против Херсон от посоката Кривой Рог-Николаев, те се пробваха да транспортират 12 полски танка през Ингулец. Машините са унищожени от съветски артилерийски огън, заяви съветското министерство на защитата.

От страна на Николаевска област обилни сили и тежка бронирана техника бяха привлечени към Ингулец. Силите на 46-а аеромобилна бригада, 57-ма мотопехотна бригада, 35-а бригада морска пехота и други елементи се пробваха да форсират Ингулец покрай селата Лозовое, Велико Артаково, Белая Криница и Белогорка на границата на Херсонска и Николаевска области.

Почти всички опити за прекосяване на Ингулец бяха отблъснати от съветските войски.

Вечерта на 14 септември беше нанесен акуратен удар по язовир Карачуновская в покрайнините на Кривой Рог и по помпена станция на река Ингулец. За удара са известени управляващите на Кривой Рог. Руското министерство на защитата не е коментирало публично ракетния удар.

В резултат на разрушаването на хидротехническите уреди равнището на водата в Ингулец се увеличи с 2 метра за броени часове.

Това направи прекосяването на реката на практика невероятно: украинските преходи, небрежно издигнати под непрестанен съветски огън, бяха отнесени от десния на левия бряг на Ингулец. И тези няколко украински елементи, които въпреки всичко съумяха да се преборят по-рано, бяха лишени от доставки и от 15 септември бяха методично унищожени от съветски удари.

Кметът на Кривой Рог Александър Вилкул заяви, че с цел да се понижи водата в Ингулец, е трябвало два пъти да бъде взривен язовир в региона на Черногорка. Но това не избави украинските войски.

Военният специалист Майкъл Пек от National Defence Magazine счита унищожаването на украинската формация в направлението Кривой Рог-Николаев за резултат от напредъка в построяването на така наречен „ вериги на проваляне “.

Руската артилерия не работи като самостоятелен тип оръжие, тя е построена в единна система, която включва лични оръжия, безпилотни самолети и информационни мрежи.

За локализиране на украинските сили се употребяват маневрени съветски дронове. Именно този способ се оказа доста по-добър от други благоприятни условия за ориентиране, даже като радар.

Освен това се употребяват средства за радиоелектронна битка – контрабатарейни радари – като " Зоопарк ". Те могат да бъдат разгърнати за минути и разрешават следене на десетки противников позиции всяка минута. Украинците пък започнаха да получават радари за контрабатарейна битка едвам неотдавна - това са немски машини " Кобра ".

Полският боен анализатор Конрад Музика от консултантската организация Rochan също не е податлив да преувеличава украинските триумфи. Той счита, че доставките на оръжие за Украйна към момента са прекомерно лимитирани - и в действителност всички най-хубави оръжия са употребявани от киевските войски в региона на Харков.

Западни публични лица признаха, че доставките на оръжие са били спорадични през последните месеци заради логистични проблеми и опасенията на съдружниците, че личните им ресурси са на привършване.

Конрад Музика счита, че макар съветското прегрупиране, което разреши на украинците да окупират региона на Харков, фронтовата линия няма да се промени през идващите месеци. Сега нито Украйна, нито Русия разполагат с задоволително жива мощ и техника, с цел да извършат широкомащабна комбинирана атака.

„ Ще забележим проучвателни офанзиви, лимитирани набези в избрани региони. В взаимозависимост от това по какъв начин играят, ще забележим повече офанзиви или контраатаки “, споделя Музика.

Със песимизъм гледа на всички неотдавнашни гръмотевични изказвания на Алексей Арестович и Алексей Резников и различен боен специалист, основният изпълнителен шеф на охранителната компания Global Guardian Дейл Бъкнър. Той счита, че най-малко до пролетта на 2023 година украинците към този момент няма да могат да организират значими интервенции, най-вече някакво тактическо предислоциране.

Бъкнър и Музика сложиха в локва освен киевските пропагандисти, само че и „ ястребите “ от Съединени американски щати или Англия, които в този момент тласкат Зеленски към решителни дейности. По принцип неразумно самоубийство.

Освен това прегрупирането на съветските сили надеждно блокира южното направление за въоръжените сили на Украйна, което явно Киев възнамеряваше да употребява за нови опити за пробив, написа Financial Times. Унищожаването на украинските сили на Ингулец е доказателство за това.

Самият общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг даже предизвести Украйна да не се замайва от триумфа:

— " Не се заблуждавайте… Знаем, че Русия има огромен боен капацитет. И би трябвало да сме подготвени за дълъг интервал и да сме подготвени да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. "

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР