Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес предупреди Вашингтон

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес предупреди Вашингтон
Коментари Харесай

Русия с горещо предупреждение към САЩ за Украйна. Какво се очаква


Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков през днешния ден предизвести Вашингтон да не доставя далекобойни оръжия на Украйна, като означи, че Съединените щати се движат по ръба на директно присъединяване в спора, съобщи Асошиейтед прес. Рябков подсети и за съветската военна теория, която планува потреблението на нуклеарно оръжие при положение на опасност за съществуването на съветската страна.

" Неведнъж сме предупреждавали Съединените щати за последствията, които може да настъпят, в случай че те не престават да доставят Украйна с оръжия ", съобщи Рябков. " На процедура те се слагат в състояние, близо до това, което може да бъде разказано като участник в спора. " Рябков предизвести, че " доста тънката границата, която дели Съединени американски щати от това да стане участник в спора, не би трябвало да основава заблуда за гневните антируски сили, че всичко ще си остане както досега, в случай че я преминат ". 

Говорейки по съветската държавна телевизия, той акцентира, че Русия ще продължи настъплението си в Украйна, до момента в който не реализира задачите си. " Русия е способна да пази изцяло ползите си, и задачите на специфичната военна интервенция ще бъдат изцяло реализирани. "

Доставките на американските реактивни системи за залпов огън " Хаймарс " (HIMARS) ускориха ударния капацитет на украинската войска, която ги употребява за поразяване на основни инфраструктурни обекти. Системите, инсталирани на камиони, употребяват ракети, които могат да бъдат точно насочвани и да доближат цели на разстояние до 80 км.

Засега американските управляващи се въздържат да дават на Украйна ракети с по-голям обхват за пусковите установки " Хаймарс ", които могат да доближават цели на разстояние до 300 км и евентуално биха могли да разрешат на украинските военни да поразяват региони, намиращи се надълбоко в съветската територия.

" Предупреждаваме Съединените щати да не подхващат провокативни дейности, като да вземем за пример доставки на оръжия с по-голям обхват, които са по-опустошителни ", съобщи Рябков. " Това е път, който не води до средата, изпълнен с тежки последствия, отговорността за които ще бъде напълно на Вашингтон ", сподели съветският посланик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР