Руският вратар с български корени Александър Георгиев спаси 29 шайби

...
Руският вратар с български корени Александър Георгиев спаси 29 шайби
Коментари Харесай

Георгиев и Рейнджърс спряха серията от загуби, Зибанеджад вкара пет гола

Руският вратар с български корени Александър Георгиев избави 29 шайби при успеха на Ню Йорк Рейнджърс с 6:5 след продължение над Вашингтон Кепитълс в среща от постоянния сезон в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

Мика Зибанеджад се трансформира в воин на мача. Той вкара пет гола за “рейнджърите”, в това число и победното попадение единствено 33 секунди след началото на продължението, трансформирайки се в едвам петият състезател в клубната история с пет гола в един мач. Той към този момент има рекордните в кариерата си 38 попадения в границите на един сезон и е първият състезател на нюйоркчаните с пет шайби в границите на един мач от 1983-а насам.

Антъни ДеАнджело приключи с гол и две асистенции за триумфа на Рейнджърс. Артеми Панарин се отличи с три голови подавания, а Павел Бучневич направи две.

Александър Овечкин вкара два гола за Вашингтон, в това число и изравнителния за 5:5 единствено 43 секунди преди края на постоянното време. Иля Ковалчук добави гол и две асистенции. Карл Хагелин и Гарнет Хатауей също бяха точни. Джон Карлсон направи две асистенции, а Иля Самсонов отрази 33 удара.

Така Рейнджърс се приближиха на две точки от уайлдкард квотите в Източната конференция, а Вашингтон с баланс 6-9-2 към този момент е еднакъв с Филаделфия на върха в Столичната дивизия.
Филаделфия завоюва за осми следващ път, откакто Иван Проворов, Михаел Рафъл, Никола Обе-Кюбел и Шон Кутюрие вкараха по един гол за 4:1 против Каролина. Скот Лафтън записа две асистенции за Флайърс, които са с баланс 24-5-4 вкъщи.
Питсбърг се приближи на три точки от Фили и Вашингтон в дивизията след победа с 4:2 против Бъфало. Патрик Хорнквист означи два гола, Маркус Петерсон и Сидни Кросби прибавиха по един, а Евгени Малкин записа две асистенции за втората поредна победа на Пенс.
Тори Крюг вкара 51.7 секунди преди края на продължението и Бостън победи Флорида с 2:1. Това бе осма поредна загуба за Пантърс и нов клубен антирекорд, до момента в който Брюинс завоюваха 98-та си точка и водят изрично в конкуренцията за трофея от постоянния сезон.
Андрей Василевски записа трети шътаут за сезона, а Тампа Бей победи с 4:0 Монреал и остана на девет точки зад Бостън в дивизията. Виктор Хедман вкара два гола, Никита Кучеров добави попадение и асистенция, а Алекс Килърн заби 25-ата си шайба през постоянния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР