Руският външен министър Сергей Лавров заяви в сряда, че географските

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви в сряда, че географските
Коментари Харесай

Лавров със страховита новина, какво следва

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в сряда, че географските цели на " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна към този момент не се лимитират до източния район Донбас, а включват и други територии, съобщи Ройтерс, базирайки се на РИА Новости.

Лавров добави, че задачите на Русия в допълнение ще се разширят, в случай че Западът доставя оръжия с огромен обхват на Киев, предава БНР.

Когато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, президентът Владимир Путин отхвърли да има желание да окупира украински територии, като сподели, че задачата е демилитаризация и денацификация на страната – мотив, отритнат от Киев и Запада, съгласно които това е единствено предлог за война за агресия в имперски жанр.

След като първичните опити за завладяване на столицата Киев не реализираха триумф, съветското министерство на защитата разгласи на 25 март, че първата фаза на интервенцията е приключена и в този момент се концентрира върху " реализиране на главната цел – освобождението на Донбас ".

Почти четири месеца по-късно съветските сили превзеха Луганска област – един от двата района, съставляващи Донбас, само че те остават към момента надалеч от завладяването на цялата Донецка област.

Междувременно обаче са завладяни територии отвън Донбас, изключително в южните Запорожка и Херсонска област, като не престават ракетните офанзиви по градове в цяла Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР