Руският външен министър Сергей Лавров обяви днес нова фаза на

...
Руският външен министър Сергей Лавров обяви днес нова фаза на
Коментари Харесай

Лавров обяви нова фаза на специалната операция

Руският външен министър Сергей Лавров разгласи през днешния ден " нова фаза " на " специфичната интервенция " на страната му в Украйна, която продължава 55-ти ден, съобщи украинският информативен уебсайт НВ.

В изявление за " Индия през днешния ден " (India Today) съветският първи посланик, че задачата на новата фаза е " цялостното избавление на Донецката и Луганската република ". Малко преди началото на войната на 24 февруари т.г. Москва призна двата отделили се от Украйна с съветска помощ сепаратистки анклава за самостоятелни страни. Те управляват единствено елементи от украинските Донецка и Луганска област.

" Тази интервенция ще продължи, идната фаза на тази спецоперация стартира в този момент. И ми се коства, че в този момент ще бъде значим миг във времето на тази интервенция ", е споделил Лавров, представен от НВ.

По-рано денем Русия насочи ултиматум към всички украински военни и изключително към тези в Мариупол да сложат оръжие, против което даде обещание да пощади живота на предалите се.

" Не предизвиквайте ориста, вземете единственото вярно решение, това да спрете военните интервенции ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

От уикенда Русия нанася въздушни удари по цялата територия на Украйна, само че основна цел на новата ѝ атака е източният район Донбас.

Кремъл заяви, че е подложил на солиден обстрел Донбас през изтеклата нощ. Според известието ракети с точно ориентиране са обезвредили 30 укрепени позиции на украинската войска покрай град Славянск в Донецка област.
Очакваше се през днешния ден американският президент Джо Байдън и водачите на Франция, Обединеното кралство, Германия, Канада, Европейската комисия и НАТО да обсъдят по видеовръзка непрекъснатата помощ за Украйна и евентуални нови ответни ограничения на съветската експанзия, заяви Белият дом.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР