Руският външен министър Сергей Лавров обвини Европейския съюз, че след

...
Руският външен министър Сергей Лавров обвини Европейския съюз, че след
Коментари Харесай

Лавров: Желанието на Украйна да влезе в ЕС не е нещо безобидно |

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Европейския съюз, че след началото на съветската инвазия в Украйна се е трансформирал в " нападателен враждебен " състезател, който върви по стъпките на НАТО , съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз се трансформира от градивно икономическо обединяване, каквото беше основан, в нападателен и враждебен състезател, който към този момент обявява упоритостите си много оттатък европейския континент ", сподели Лавров на конференция в Душанбе, Таджикистан, където се състоя среща на външните министри на страните от Общността на самостоятелните страни.

И добави, че " желанието на Киев да стане член на Европейски Съюз не е нещо безобидно ". Освен това Лавров упрекна европейците, че следват " тъкмо пътя, към този момент начертан от НАТО, потвърждавайки по този метод наклонността за обединение с алианса и всъщност служейки като негов придатък ".

Той осъди също визитата на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в края на април в Индия, направено за подсилване на стратегическите връзки на Европейски Съюз със страната, която показва неутралитет по отношение на съветската инвазия в Украйна.

" Въпросът за войната (в Украйна) не предопределя единствено бъдещето на Европа, само че има надълбоко отражение също върху Индо-Тихоокеанския район ", добави Лавров.

Москва вижда в НАТО, който е неин остарял зложелател от времето на Студената война, екзистенциална опасност и по-специално оправдава нашествието си в Украйна с упоритостите на Киев да бъде признат в пакта, както и с политическата и военна помощ на Запада за прилежащата страна, показва Агенция Франс Прес.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР