Руският външен министър Сергей Лавров каза в понеделник, че забраната

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза в понеделник, че забраната
Коментари Харесай

Лавров определи забраната на ЕС за автомобили с руски номера като нацизъм

Руският външен министър Сергей Лавров сподели в понеделник, че възбраната за влизане на коли с съветски регистрационни номера в редица страни от Европейския съюз (ЕС), е " нацизъм ".

Малко по-рано Агенция " Митници " европейската възбрана за влизане на коли с съветска регистрация.

Тя се отнася за леки коли и коли за транспорт на до 10 души, без значение дали автомобилът се употребява за частна, или за комерсиална цел. Ограничението е част от глобите на Европейски Съюз против Русия поради започнатата от нея война в Украйна.

Лавров сподели, представен от ТАСС, че страните от Европейски Съюз " декларират: " Не единствено президентът на Русия е отговорен, отговорни са всички руснаци, които са го избрали ". Ето ви… чист нацизъм ".

Русия стартира непредизвиканата си инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година В отговор на това на Москва в опит да затрудни Русия стопански да води войната си. Тогава Москва разгласи, които вкараха рестриктивните мерки, за „ вражески “.

В началото на септември Европейската комисия (ЕК) издаде насоки за противопоставяне на опитите за заобикаляне на глобите. Според Брюксел Русия употребява все по-сложни схеми и техники, с цел да заобиколи ограниченията, и се пробва да придобие стоките, от които нейното военно произвеждане се нуждае, с цел да продължи да води войната си.

По-рано през октомври Латвия, Литва, Естония и Полша станаха първите страни, приложили възбраната на Европейски Съюз за влизане на коли с съветска регистрация.

Ограниченията, приложени в България в понеделник, се ползват взаимно от Агенция „ Митници “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “ към Министерство на вътрешните работи.

Въвеждането на възбраната пристигна два дни, откакто в петък депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски настоя в своя държавното управление неотложно да приложи европейската възбрана.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР