Руският снабдителен кораб Всеволод Бобров е бил повреден при удари

...
Руският снабдителен кораб Всеволод Бобров е бил повреден при удари
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е атакувала руски кораб в Черно море

Руският продоволствен транспортен съд " Всеволод Бобров " е бил развален при удари на украинските сили. Плавателният съд се е намирал наоколо до змийския остров, който е на границата сред Русия и Украйна. В резултат на кораба е избухнал пожар.

Това твърди представителят на районната военна администрация на Одеса Сергий Братчук, съобщи Българска телеграфна агенция. Към момента няма удостоверение от самостоятелен източник на тази информация. Според Братчук „ Всеволод Бобров “ е един от най-новите и съвременни кораби в съветския флот.

Преди няколко седмици украинските сили нанесоха удари против кораба „ Москва “ в Черно море. Малко по-късно плавателният съд потъна.

Атака

Руската войска е направила четири ракетни офанзиви четири ракетни офанзиви против петролната рафинерия в град Кременчук в Полтавска област, заяви изпълняващият длъжността губернатор на централния украински район Дмитро Лунин. Според украинските управляващи предприятието е единственото работещо такова. Рафинерията бе атакувана и в края на предишния месец.

Бежанци

Броят на бежанците поради войната в Украйна към този момент надхвръля 6 млн. души, заяви Организация на обединените нации. Според организацията това е най-тежката бежанска рецесия от Втората международна война насам.

По-голямата част от бягащите от военните дейности са влезнали в Европейския съюз. Най-много са отишли в Полша (над 3.2 млн. души). Около 90% от тях са дами и деца.

Преговори

Русия и Украйна водят договаряния за евакуация на 38 тежко ранени украйнски бойци от комплекса " Азовстал ", заяви украинската вицепремиерка Ирина Верешчук.

По думите ѝ Киев се надява да замени бойците за 38 " значими " съветски военнопленници, преди да се премине към идващия стадий на договарянията.

Тя не посочи какво може да включва този идващ стадий, само че сподели, че не се водят договаряния " за размяната на 500 или 600 души ".

Обвинения

Украинската прокуратура проверява съветски военнослужещи за закононарушения против цивилни. Според разпитани очевидци съветските елементи са стреляли с танкове по къща в село покрай Харков в Източна Украйна и са умъртвили няколко цивилни.

Областната прокуратура в Харков заяви за ексхумацията на три тела на цивилни, убити на 27 март в село Степанки, окупирано тогава от силите на Москва и по-късно върнато под контрола на Киев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР