Руският съд повдигна обвинения на четирима мъже за масовата стрелба

...
Руският съд повдигна обвинения на четирима мъже за масовата стрелба
Коментари Харесай

Атентатът в Москва: Повдигнати са обвинения на четирима

Руският съд повдигна обвинявания на четирима мъже за всеобщата пукотевица в концертната зала „ Крокус сити хол “ на 22 март, предадоха международните организации.

Малко след 20 часа през вчерашния ден нападатели с картечници убиват над 90 души

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов. Четиримата са от Таджикистан. 

 Четирима упрекнати за терористичния окт в Москва Снимка: Reuters

Трима от тях бяха отведени превити в московския съд, до момента в който четвъртият – Файзов, беше в инвалидна количка. Видимо той е изгубил едното си око, има и катетър, оповестява Ройтерс. Според силите за сигурност той е оказал опозиция при ареста.

Снимка: Reuters

Всички са  упрекнати в осъществяване на терористичен акт . Те ще останат в следствения арест до 22 май, когато ще се гледа делото.

Стрелбата в „ Крокус сити хол “ е най-смъртоносното нахлуване в Москва за последните 20 години

Групировката „ Ислямска страна “ по етогворност за нападението в „ Крокус Сити Хол “ и разгласява видео като доказателство.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че причинителите са бягали към Украйна, която съгласно него е подготвяла „ прозорец ”, който да им разреши за се скрият на украинска територия. Киев споделя, че изказванието е „ неуместно “.

„ Всички причинители, уредници и поръчители на това закононарушение ще понесат заслужено и неизбежно наказване ”, съобщи още той.

В Русия хиляди хора не престават да отдават респект на починалите при терористичния акт. Жертвите на кървавото нахлуване към този момент са 137, а ранените – повече от 150.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР