Опитвам се да си представя как Татко Петко и Христо

...
Опитвам се да си представя как Татко Петко и Христо
Коментари Харесай

Ама и татко Петко знаел за „Корал“-ите

Опитвам се да си показва по какъв начин Татко Петко и Христо Иванов са знаели, че идеята Корал, чиито ръководител е бил Кирил Петков, дружно с персоналния си наставник Мирослава Петрова, някогашен член на АКФ на Николай Стайков, е благосъстоятелност на Пашата, само че са си мълчали в името на вкусното кафе, което сервираха на Росенец за същите херои през 2020.

Няма по-фрапантно ОПГ в актуалната история на България. Пред него юпитата край Царя бяха като ангели небесни, без пресилване.

Къде сте в този момент, АЕЖ, Правосъдие за всеки, БОЕЦ, зелените грети, копулационните сътрудници и останалите прекомерно гласовити против корупцията и шуробаджанащината, при която баща и наследник окрадоха страната пред очите ви, дружно с правилни сътрудници от няколко надрусани от държавни пари адвокатчета?

Мълчите позорно, а? Като за Живко Коцев, а? Като за Трактора, а? Като за парите на Черепа, а?

Кой, по какъв начин и за какво поръча подправянето на документите на съдружие „ Да запазим Корал “, с помощта на което някогашният министър председател Кирил Петков съумя да заеме през 2021 година поста на длъжностен министър? Защо така наречен Коралгейт „ избухна “ тъкмо при започване на предизборната акция? Ще се измъкне ли този път Кирил Петков от повдигнато обвиняване? И очевидци ли сме на разпада на обединението ПП-ДБ?

По тези горещи въпроси разговаряхме с Виктор Димчев, един от създателите на „ Да, България “, фотограф, ефирен продуцент, основател на два телевизионни канала и неподпарвен анализатор на българския публичен и политически живот.

Новетика: Как ще коментирате изтеклите на 29 април 2024 година данни за фалшифицирани документи от Лена Бориславова?

Виктор Димчев:  Повече от несъмнено е, че има осъществена документална машинация. Тя се базира на обстоятелството, че на 13 и 14 май 2021 година Лена Бориславова от офиса на Никола Минчев, с който работят дружно в обща адвокатска фирма, са направили имитация през електронния автограф на Лена Бориславова. Последната е подала документи за отписване на Кирил Петков като член на управителния съвет на съдружие „ Да запазим Корал “. Когато Бориславова е подала фалшифицираните документи, от Агенцията по вписванията са върнали указания за корекции и тя още веднъж прави престъпление, като фалшифицира повторно подписи на членове на сдружението. Втората имитация е била призната и мястото на Петков заема неговият другар Мартин Драгулев.

Тази машинация лъсва през 2023 година по случайност, по време на инспекция по отношение на дейности подхванати от сдружението за идеята на плаж Корал. Което от своя страна поражда въпроса за какво в продължение на две години и половина хората от „ Корал “ не са забелязали, че един от най-забележимите членове на тяхното сдружение е отписан от него, и че евентуално нищо не е вършено по идеята, макар всички уверения на Кирил Петков (преди да стане прочут политик), че той няма да изостави идеята.

Досега са разпитани 10 души, сложили подписите си под документите – 8 от тях са открили, че техните подписи са евентуално фалшифицирани. Интересно за какво никой от тези хора досега не е направил свое обществено изказване, а всичко излезе на показ едвам откакто ръководителят на сдружението Атанас Русев надигна писък – евентуално той е бил последният разпитан. Русев мигновено бе обвинен от Кирил Петков за човек на Румен Николов-Пашата, че пази неговите ползи.

Тук е мястото да кажа, че един от хората, чиито подписи са удостоверени като истинни, е този на Мирослава Петрова. Тя е един от най-видните членове на сдружението и се изживява като персонален наставник на някогашния премиер; също е непосредствен негов другар и е изцяло наясно какво се случва с идеята на Корал. Петрова беше и народен представител от „ Продължаваме промяната “ (ПП).

Предполагам, че самият Кирил Петков е оторизирал това деяние, при което е въвлякъл Лена Бориславова във вихъра на събитията и я е трансформирал в нарушител. И защото той продължава да се крие от тази своя постъпка и не излиза като мъж да каже: „ Да, това се случи, тъй като аз го желаех “, остава подозрението дали няма и други сходни нарушавания, които е направила тази политическа групировка.

Припомням, че Кирил Петков беше упрекнат в нарушение на Конституцията поради канадското му поданство, от което също не можа да се отърве толкоз бързо, колкото му се искаше. Това се случи по време на размирните събития през 2020 година, когато президентът Румен Радев с вдигнат пестник издигна на власт Кирил Петков и неговата партия, очаквайки, че тя ще бъде патерица на неговите собствени политически упоритости. По това време Кирил Петков организираше тези контрабандни канали, които две години по-късно се оказа, че са пълнили персонални и партийни каси с милиони левове месечно и с милиарди – годишно. И когато тези персонални и партийни каси се продъниха и излязоха нескрито, внезапно всички започнаха да напущат кораба като мишки и да вършат това, което сега назоваваме „ разпадането на Политическа партия “.

Новетика: Разпадане на Политическа партия ли следим?

Виктор Димчев:  Ставаме очевидци на разпадането на обединението ПП-ДБ. Каква част от нея ще се измъкне и ще каже, че не е имала нищо общо, кой ще стане жертва, дали пуделът ще бъде токсичен с отрова за мишки или на Живко Коцев или на някой различен от причинителите на контрабандните схеми или на документалните измами ще им се случи нещо в близко бъдеще или ще престанат да съществуват в политиката, с цел да опазят другите – следва да научим. Но наподобява, че политическите кариери на всички забъркани в тази съответна спекулация със символичния плаж Корал са напът да приключат тук и в този момент.

Не мисля, че сходни хора могат да продължат да бъдат част от българската политика. Не мисля, че някой ще ги отбрани, в това число и техните лични хора. Свидетелство за това са изявленията в „ Дневник “ и „ Капитал “ от последните два дни, в които като че ли Иво Прокопиев – който стои зад „ Да, България “ и е неин главен наставник и спонсор – застава против тази постъпка на Кирил Петков и като че ли се дистанцира от него.

Новетика: Вие сте един от създателите на „ Да, България “, също постоянно посещавате Корал?

Виктор Димчев:  Плажувам на Корал доста години преди Кирил Петков да се появи на този плаж за първи път. Познавам персонално всички участници в историята и техните каузи. С част от тях сме към момента другари. Кирил е бил на мой рожден ден на Корал дружно с татко си. Едно време го мислехме за част от смяната, а той се оказа един от многото, които желаят единствено замяна.

Познавам и Атанас Русев, и нямам доверие той да лъже, нито да е забъркан с Пашата. Русев е един приветлив мечтател, идеалист, сърфист и човек, който обича българската природа. И е всичко друго, само че не и подкупен. Той е алпинист, пещерняк и човек, чийто морал е категоричен. Беше един от участниците в спасяването на хора в пещерата Духлата край Перник преди години. Изобщо Русев е човек с високи морални качества, който просто е направил неблагоразумието да не ревизира непрекъснато дали неговият сътрудник Кирил Петков инцидентно не е излъгал нещо в сдружението. И дружно с други членове на „ Корал “ като основателите на Bird и Биволъ са открили предходната година, че някой е бърникал из сдружението и е направил машинация. Сезирали са Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, и там върви следствие. Разбира се, те са запазили успокоение и не са уведомили обществеността, преди да изтекат съответните процесуални дейности. А в този момент всичко става ясно и скоро ще стане ясно какви, какъв брой на брой и с каква тежест са нарушаванията.

Между другото, Атанас Чобанов, основателят и последовател на Биволъ с Bird, е един от хората, чийто автограф е подправен, и той признава това. Чобанов беше кандидат-депутат от „ Зелените “ и един от хората, които се отделиха от ПП-ДБ напълно неотдавна, дружно със зеленото придвижване. Т.е., тук приказваме за повреждане на омертата сред зелените братя и братята от Политическа партия, откакто първите са разбрали, че са били излъгани грозно и натикани в скица, и с напускането си се пробваха да оправдаят своето нехание към вътрешнопартийната корупция в Политическа партия.

Членовете на „ Корал “ са все известни хора, артисти, другари, до един нямащи общо с тази спекулация. Те са били заблудени да повярват, че могат да разчитат на ходатайство от страна на Мирослава Петрова и Кирил Петков. А Лена Бориславова и нейният другар Никола Минчев са съумели да извършат този неподобаващ гешефт.

Новетика: Случайно ли е, че Коралгейт съответства с началото на предизборната акция?

Виктор Димчев:  Истината е, че влизайки в предизборна акция, ние започваме да следим съвсем непрекъснато прояви на нерешителност от страна на хората, които до неотдавна владееха страната. Припомням, че напълно наскоро един публицист от същия този кръжец извади револвер против жител. Бившият длъжностен вътрешен министър Бойко Рашков заплаши с чадър кореспондент. Георги Георгиев от „ БОЕЦ “ Видин наби журналист… Когато са притиснати, хората стартират да се държат рисково и да отстояват правата си с правото на силата вместо с правото на правото. И да демонстрират най-малко част от същинските си лица. Защото в случай че забележим каква е същинската им същина и какви са нещата – които кодирано се назовават пици с кристали, корупция в страната, основаване на контрабандни канали и връзки с интернационална проведена престъпност – може би ще разберем какъв брой по-сериозен е казусът.

Новетика: Ще отърве ли кожата Кирил Петков този път?

Виктор Димчев:  Не, не считам, че този път ще отърве кожата. Това ще е финалният гвоздей в ковчега на Политическа партия. Смятам обаче, че проведената незаконна група от олигарси, стояща зад коалция ПП-ДБ, ще продължи да играе своята роля – и под някаква друга форма ще продължи да пази ползи, да служи на сараи, агата, пашата и различен посочен придворен в България.

По моя информация има още леснодоказуеми документални нарушавания, осъществени от Кирил Петков и други във връзка с административно-правния статут на тяхната група, които занапред ще излизат. Очаквам най-сетне да се потвърди и ролята на Асен Василев в корупционната скица на Живко Коцев и неговите помагачи. И народът най-накрая да види действително тези фотоси и доказателства, които удостоверяват, че България е била ръководена в продължение на няколко години от хора, които са разграбвали милиарди, не престават да го вършат и биха траяли да го вършат, до момента в който разграбят евентуално цялата страна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР