Руският президент Владимир Путин заяви днес, че нейните сили и

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че нейните сили и
Коментари Харесай

Руските сили ще са в Казахстан, докато мисията им приключи

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че нейните сили и тези на нейни съюзнички, изпратени в Казахстан в поддръжка на управляващите, застрашена по думите му от " интернационалния тероризъм ", ще изоставен страната, щом задачата им завърши, съобщи Франс прес.

Щом контингентът извърши функционалностите си, той ще се изтегли от територията на Казахстан, увери Путин по време на видеоконферентен диалог със своите съдружници, в това число казахстанският президент.

Водени от Русия, близо 2030 военни от Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС) бяха ситуирани в Казахстан по искане на казахстанския водач.

Руският президент съобщи, че неговият комшия и съдружник е станал жертва на " експанзия от страна на интернационалния тероризъм ". По думите му, тези " банди въоръжени хора ", " очевидно притежаващи военен опит ", са обучавани в " центрове в чужбина ". Той предизвести, че Москва няма да търпи в постсъветското пространство " цветни революции " - дефиниция, с която постоянно се разказват въстания, проведени съгласно Кремъл от Запада в някогашните руски републики от 2000-те насам.

" Разбираме, че събитията в Казахстан не са първият и надалеч не последният опит за интервенция извън в работите на нашите страни ", сподели Путин. " Няма да позволим да се разклаща обстановката у нас и няма да оставим да се осъществят сюжети за така наречен цветни революции ", отсече той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР