Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще разработва ракети

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще разработва ракети
Коментари Харесай

Кремъл ще произведе ракети, по-рано забранени от ДРСМО

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия ще създава ракети в диапазони сред 500 и 5 500 километра, по-рано неразрешени от ДРСМО , който неотдавна бе преустановен след отдръпването на Вашингтон от него.
В същото време президентът означи, че Русия няма да разполага тези ракети като начало.
Путин също по този начин означи, че Съединени американски щати към този момент водят договаряния с Япония и Южна Корея за разполагане на такива ракети и добави, че те евентуално могат да съставляват опасност за Русия.
„ Както разбираме, това разполагане ще бъде направено под претекст за противопоставяне на заканите от Северна Корея, само че също по този начин ще сътвори избрани и обилни проблеми за Русия. Тези ракетни системи евентуално ще обзет забележителна част от съветската територия…Нека ви припомня, че имаме две огромни военни бази в този район ", сподели Путин.
Русия се отдръпна от Договора за ракети със междинен и дребен обхват през юли 2019 година след решение на Съединени американски щати да се отдръпна от него през август. Оттогава Вашингтон афишира проекти за разработка на ракети, които преди този момент са били неразрешени от съглашението и към този момент е провел първото изпитателно изстрелване, написа Спутник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР