Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия няма да подпише

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия няма да подпише
Коментари Харесай

Русия няма да спре войната без Крим и Донбас

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия няма да подпише съглашение за гарантиране на сигурността с Украйна, „ без да бъдат решени териториалните въпроси за Крим и Донбас “, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

На 24 февруари съветският агресор стартира пълномащабна война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. Руските окупатори бяха разгромени от украинската войска в Киевска област и в този момент са налочили цялата си мощност в Източна Украйна – в Донбас. През 2014 година РФ анексира нелегално украинския полуостров Крим и в този момент желае да окупира и Донбас.

От думите на Путин излиза наяве, че войната, която навлезе към този момент в третия си месец, ще продължи. Путин е споделил на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че мирните договаряния с Украйна не престават посредством видеовръзка и се надява те да доведат до „ някакъв позитивен резултат “. Заради военната експанзия Русия се сблъска с невиждани стопански наказания, а Москва разгласи редица страни за „ вражески “, в това число България.

Руският агресор разгласи във вторник вечерта, че стопира доставките на газ за България и Полша. В " Булгаргаз " ЕАД е получено съобщение, че доставките на природен газ от " Газпром Експорт " ще бъдат спрени, считано от 27 април 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. Българската страна е изпълнила напълно отговорностите си и е направила всички заплащания, изисквани по сегашния контракт, навреме, прецизно и в сходство с неговите клаузи. Русия, по остаряла своя традиция, продължава да погазва всички интернационалните контракти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР