Само две седмици преди Европейското първенство по футбол в Германия

...
Само две седмици преди Европейското първенство по футбол в Германия
Коментари Харесай

Над 27 000 ментета задържаха на ГКПП „Капитан Андреево“

Само две седмици преди Европейското състезание по футбол в Германия митничарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ задържаха тениски и спортни комплекти, брандирани с фигуративни знаци и надписи на футболни тимове, които ще вземат участие в шампионата, оповестяват от Агенция „ Митници “. Стоката е част от арестуваните общо 27 033 текстилни произведения, тениски, спортни обувки и чанти, носещи логата на световноизвестни търговски марки, при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Проверката е част от общите дейности против контрабандата с присъединяване на чиновници на Агенция „ Митници “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, Групово дело „ Гранична полиция “ и Национална организация за приходите.

„ Марковите “ продукти са открити в дошъл на входящо трасе от Турция влекач с полуремарке с хърватска регистрация. Според показаните документи от водача - сръбски жител, той превозвал групажна стока от Турция през България за Германия. При щателна митническа инспекция ментетата са открити в товара от 164 колета с 26 755 текстилни произведения, по-голяма част от тях тениски и спортни комплекти с логото на национални футболни тимове от Европа. На част от тениските са изписани и имената на известни футболисти. В колетите са открити още 160 чифта спортни обувки и 118 чанти със знаци на известни спортни марки.

Стоките са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат известени притежателите на съответните марки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР