Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия има кораб, който

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия има кораб, който
Коментари Харесай

Путин: Русия има кораб с който да построи Северен поток 2

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия има транспортен съд, който да поставя тръби, с цел да бъде приключено построяването на газопровода Северен поток 2, съобщи Ройтерс, като се базира на в. " Комерсант ".

Руският президент е приказвал за кораба на среща на водещи съветски предприемачи през вчерашния ден късно вечерта. Според изданието Путин е споделил, че завършването на плана може да се удължи във времето с няколко месеца поради глобите.

Американският президент Доналд Тръмп наложи предходната седмица наказания на Северен поток 2, умислен от Москва да заобиколи Украйна и да усили газовите доставки през Балтийско море до Германия, най-големия енергиен консуматор на Русия.

Швейцарско-холандската компания Олсийз обаче прекрати работа по плана поради глобите. Нейните два кораба - Солитер и Пайъниъринг спирит полагаха тръбите на Северен поток 2. Газпром купи през 2016 година транспортен съд за полагане на тръби, наименуван Академик Черски, като концепцията беше той да бъде употребен като краен вид, в случай че европейските компании преустановят работа по плана.

Източник от Газпром е декларирал обаче, че междинната скорост на Академик Черски по полагане на тръби е по-ниска от тази на единия от корабите на Олсийз.

Преди да бъдат наложени американските наказания на компании, строящи Северен поток 2, съветски представители бяха споделили, че той ще бъде задействан преди или към средата на 2020 година

 

business.dir.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР