Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин: Русия очаква китайския президент на държавно посещение напролет


Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи през днешния ден, че чака китайският му сътрудник Си Цзинпин да направи държавно посещаване в Русия напролет на идната година, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че такава аудиенция би била обществен израз на взаимност от страна на Китай на фона на буксуващата съветска военна акция в Украйна.

Във встъпителното си послание по време на видеоконференция с присъединяване на двамата водачи, излъчена по съветската държавна телевизия, Путин сподели: " Ние Ви чакаме, уважаеми господин ръководител, скъпи приятелю, чакаме Ви идната пролет на държавно посещаване в Москва. Тази аудиенция ще покаже на света какъв брой близки са руско-китайските връзки.

В своето ревю, което продължи към осем минути, Путин съобщи още, че връзките сред Китай и Русия получават все по-голяма значителност като стабилизиращ фактор. Той сложи като цел задълбочаването на военното съдействие сред двете страни.

От своя страна китайският президент изрази подготвеност да ускори стратегическото съдействие с Русия на фона на " сложното състояние " в света като цяло.

Отношенията сред Русия и Китай, които и двете страни дефинират като партньорство " без граници ", получиха голямо значение след началото на войната в Украйна на 24 февруари. Докато Западът наложи невиждани наказания на Русия поради нашествието й в прилежащата страна, Китай не осъди нейната военна акция, а вместо това акцентира какъв брой нужен е мирът, отбелязва Ройтерс.

Износът на съветски енергоносители за Китай се усили доста след началото на войната. Сега Русия е най-големият снабдител на нефт за Китай.

В същото време Пекин внимава да не дава на Москва директна материална поддръжка, с цел да не си навлече наказания от страна на Запада, показва Ройтерс.

На среща на високо ниво в Узбекистан през септември съветският президент призна основателността на безпокойствата на китайския си сътрудник във връзка със обстановката в Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР