През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни, съобщи Националният

...
През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни, съобщи Националният
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През идващото денонощие синоптичната конюнктура ще се усложни, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месец май. През нощта в Западна България, а денем и в останалата част от страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд. 

В планинските региони преваляванията ще са обилни и ще са съпроводени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните региони на Горнотракийската равнина ще има условия и за градушки. 

Вятърът ще бъде сдържан, краткотрайно мощен с променлива посока. След обяд ще се ориентира от запад и с него дневните температури ще се намалят. Минималните температури ще са сред 10° и 15°, а оптималните ще са сред 13° и 18°. В София минималната температура ще е към 11°, оптималната - към 13°. 

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините времето ще бъде динамично. Ще е облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и региона на Централен Балкан преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. По върховете ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 4°.

В събота ще се задържи най-вече облачно, с превалявания, към този момент по-слаби, а след обяд от север ще стопират, най-късно в южните региони от страната. В южните и източните региони към момента са вероятни обилни количества дъжд. Вятърът още веднъж ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до сдържан. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 15° и 20°. 

В неделя ще доминира слънчево време. Само на изолирани места след обяд ще бъде с купеста облачност, от която ще превали временен дъжд. Сутринта ще бъде по-хладно с минимални температури сред 5° и 10°, денем ще се затопли и дневните температури ще доближат 15°-20°.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР