Шеврон (Chevron) се готви да продаде оставащите си петролни и

...
Шеврон (Chevron) се готви да продаде оставащите си петролни и
Коментари Харесай

Шеврон продава петролни активи в Северно море след 55 години

" Шеврон " (Chevron) се готви да продаде оставащите си петролни и газови активи в Северно море, което бележи излизането на енергийния колос от района след над пет десетилетия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Американската мултинационална корпорация, третата най-голяма компания в света по пазарна стойност, удостовери през днешния ден, че ще продава активите си в басейна, което може да докара или да не докара до договорка.

" Шеврон " бе измежду първите петролни компании със сондажи в Северно море през 60-те години на предишния век, само че от този момент се отдръпна от изследването и производството, откакто продаде активите си в сондажи през 2019 година.

Последната планувана продажба ще накара компанията да се раздели и с останалите си активи в района, в това число каузи от 19,4 на 100 в петролното поле " Клеър ", западно от Шетланд.

Компанията разгласи, че е взела тези решения, откакто е преразгледала портфолиото си и те са в в унисон с наклонността " Шеврон " да продава наследените си активи, с цел да се концентрира върху нови по-евтини планове.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР