Руският президент Владимир Путин увери, че страната му никога няма

...
Руският президент Владимир Путин увери, че страната му никога няма
Коментари Харесай

Путин декларира уважение към украинците

Руският президент Владимир Путин увери, че страната му в никакъв случай няма да допусне разрешеното в Украйна във връзка с съветския език. Това съобщи президентът на среща с лауреати и финалисти на всеруския конкурс " Учител на годината ", представен от ТАСС.

Путин сподели, че почита украинския народ, неговия език и просвета. „ Ние постоянно и макар днешната покруса и през днешния ден, с огромно почитание към украинския народ и украинската просвета, украинския език, литература и така нататък “, сподели президентът.



През 2022 година някои украински учебни заведения, в това число тези в Киев и Лвовска област, взеха решение изцяло да преминат към държавния език в образованието.

Според член 10 от Конституцията на Украйна държавният език в страната е украинският. Освен това членът подсигурява „ свободното развиване, потребление и отбрана на съветския и други езици на националните малцинства в Украйна “.

През 2021 година Путин разгласява публикация за историческото единение на руснаци и украинци, материалът е оповестен на два езика - съветски и украински. В оповестената публикация Путин по-специално твърди, че украинската страна е основана значително за сметка на историческа Русия, подлага на критика настоящето украинско държавно управление, а също по този начин визира стопански въпроси.

Източник: ТАСС


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР