Руският президент Владимир Путин се видя в ролята на първия

...
Руският президент Владимир Путин се видя в ролята на първия
Коментари Харесай

Путин се сравни с Петър Велики, връщал руските земи

Руският президент Владимир Путин се видя в ролята на първия съветски император Петър Велики по време на честването на 350-ата годишнина от рождението му. Путин направи паралел сред техните общи исторически желания да си върнат съветските земи.

“Петър Велики води великата Северна война в продължение на 21 години. Той не взе нищо от Швеция, а единствено си върна това, което беше на Русия”, сподели Путин след посещаване на галерия, отдадена на царя.

“Явно и на нас ни падна да върнем (това, което е на Русия) и да укрепим страната. И в случай че изхождаме от обстоятелството, че тези полезности са в основата на нашето битие, сигурно ще успеем да решим дилемите, пред които сме изправени.”, изясни съветският президент.

Михаил Подоляк, който е основен консултант на украинския президент Володимир Зеленски, назова думите на Путин опит за узаконяване на кражбата на земя.

“Западът би трябвало да начертае ясна алена линия, с цел да разбере Кремъл цената на всяка последваща кървава стъпка… ние ще освободим нашите територии “, разяснява Подоляк.

Русия на Путин е подготвена да разшири визията за “това, което е наше “. Наскоро импортиран в съветската Държавна дума проектозакон слага под въпрос независимостта на Литва.

Преди визитата на Путин на изложбата държавната телевизия излъчи документален филм, възхваляващ Петър Велики като корав боен лидер, който е разширил доста територията за сметка на Швеция и Османската империя.

През последните години ползата на Путин към съветската история се демонстрира от ден на ден в обществените му изяви.

“Путин харесва водачи, които вижда като твърди, мощни управници “, сподели Андрей Колесников, старши помощник в Фондацията Карнеги за интернационален мир.

“Той желае да бъде забелязан като реформатор в жанр Петър Велики, макар че ще остане в историята като нечовечен държател, по-скоро като Иван Грозни “, добави той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР