Руският президент Владимир Путин предупреди чуждестранните си съперници да не

...
Руският президент Владимир Путин предупреди чуждестранните си съперници да не
Коментари Харесай

Путин: Не преминавайте червени линии с Русия!

Руският президент Владимир Путин предизвести задграничните си противници " да не минават никакви червени линии " с Русия в конюнктура на растящо напрежение със Запада по редица въпроси, съобщи Франс прес.

" В общи линии се държим сдържано и непретенциозно, като неведнъж даже не отговаряме на недружелюбни дейности и даже на очевидни грубости ", сподели Путин в годишното си послание към нацията.
Той предизвести, че положителните планове на Русия не би трябвало да се възприемат като симптом на уязвимост и изрази вяра, че " никому няма да хрумне да прекрачи алена линия с Русия ".

" Ние сами ще преценим къде минава тази линия ", съобщи той.

За някои страни " отправянето на нападки към Русия за щяло и нещяло се трансформира в нещо като спорт ", сподели Путин, без обаче да загатва съответни проблеми със Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Путин не сподели нищо за ориста на опозиционера Алексей Навални, който излежава присъда в пандиза и съгласно околните му е на прага на гибелта, нито за разполагането на десетки хиляди съветски бойци при границата с Украйна или за обвиняванията за шпионаж и интервенция в избори в Съединени американски щати и неотдавнашния скандал в Чехия, в който съгласно Прага са забъркани сътрудници на съветското военно разузнаване, отбелязва Агенция Франс Прес.

Речта на Путин продължи 78 минути и в нея той акцентира главно на битката на Русия с пандемията от КОВИД19 и икономическите усложнения на страната, съобщи Ройтерс. Тя идва в миг на съществено обтегнати връзки със Съединени американски щати и Европа поради Украйна и здравословното положение на пратения в затвор опозиционен водач Алексей Навални.

През последните седмици се изостри борбата сред Русия и западните страни, които обявиха, че Москва струпва десетки хиляди души войски при границата с Украйна.

Миналата седмица Вашингтон одобри нови наказания против Русия с обвинявания в компютърни офанзиви и интервенция в избори, а Чехия упрекна Москва, че е забъркана в експлоадирането на оръжеен склад през 2014 година И двете страни експулсираха съветски дипломати. Русия отхвърли обвиняванията и експулсира американски и чешки дипломати като ответна мярка.

Опозиционерът Алексей Навални от три седмици е в гладна стачка, а негови последователи започнаха митинги в страната още до момента в който Путин произнасяше обръщението си. По-рано през днешния ден в Москва бяха задържани сътрудничките на Навални Любов Собол и Кира Ярмиш.

Предишни митинги в поддръжка на Навални бяха силово разпръсвани и хиляди души бяха задържани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР