Хиляди хора, които са избягали от източните части на южния

...
Хиляди хора, които са избягали от източните части на южния
Коментари Харесай

Хиляди разселени в Ивицата Газа нямат достъп до вода и храна

Хиляди хора, които са избягали от източните елементи на южния град Рафа в Ивицата Газа към регион Муваси на север, страдат от тежки условия и липса на услуги. Разселените се оплакват, че нямат палатки, а в региона липсват храна, питейна вода. Гражданите напуснаха домовете си след апела на израелските военни да изтеглят източните елементи на Рафа, по границата с Египет. Преместването на север стана в миг, когато израелските войски поеха контрола над жизненоважния граничен пункт Рафа в Газа тази седмица.
Заплашиха ни, като ни подредиха да напуснем домовете си. Къде ще отидем. Както виждате, хората не знаят какво да вършат. Това е оскърбление.
Тагреед Балауи, разселен жител

Организация на обединените нации предизвести за евентуален срив на потока от помощи за палестинците вследствие на затварянето на Рафа и другия основен пропускателен пункт в Газа - Керем Шалом. Официални представители оповестяват, че северната част на Газа изпитва „ цялостен апетит “.
Бомбардировките започнаха рано и в този момент сме изхвърлени на улицата. Ние сме шест фамилии и нямаме нито палатка, нито питейна вода, нито храна. Избягахме от гибелта и наподобява, че децата ще умрат тук, на улицата.
Хани ал-Хамс, разселен жител

Израелското навлизане пристигна откакто в понеделник групировката Хамас съобщи, че е приела предложение за преустановяване на огъня, за което Израел настояваше, че не дава отговор на главните му претенции. По данни на локални здравни чиновници спорът е лишил живота на над 34 700 палестинци и е опустошил линията Газа. С завладяването на контролно-пропускателния пункт „ Рафа “ Израел получи цялостен надзор върху влизането и излизането на хора и артикули в анклава, откогато изтегли бойците и заселниците си от Газа през 2005 година

Американският президент Джо Байдън още веднъж предизвести израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да не подхваща инвазия в града, откакто Израел подреди на 100 000 палестинци да се изтеглят от елементи на Рафа. Но извънредно десните съдружни сътрудници на Нетаняху заплашиха да смъкват държавното управление му, в случай че той анулира офанзивата или направи прекалено много отстъпки в договарянията за преустановяване на огъня. Според болнични данни израелските удари и бомбардировки в Рафа през нощта са лишили живота на минимум 23 палестинци, в това число минимум шест дами и пет деца.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР