В съобщение, публикувано на уебсайта на московски съд, се казва,

...
В съобщение, публикувано на уебсайта на московски съд, се казва,
Коментари Харесай

Руските власти повдигнаха обвинения на серийния доносник Тимур Булатов

В известие, оповестено на уеб страницата на московски съд, се споделя, че Булатов, който е открит покровител на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна, е упрекнат по закона за цензурата, който се употребява за наказване на критиците на войната.

Мъжът съобщи пред " Телеграм " канала " Осторожно, новости ", че не схваща повода за обвиняването, което може да докара до санкция в размер до 50 000 рубли (545 долара) при първо нарушаване. При рецидив съответният човек към този момент рискува да бъде наказан на затвор.

" Къде е дискредитирането? ", попита Булатов. " Аз съм човек, дал информация (довела) до лишаването от независимост на към осем души в Санкт Петербург, а в цяла Русия - на повече от 20 ", добави той.

От формалното известие на съда излиза наяве, че делото на Булатов е заведено завчера. Повече детайлности обаче не са дадени.

Булатов намерено е обсъждал активността си като сериен осведомител, чиито доноси са довели до голям брой цивилен и наказателни каузи, заведени през годините.

Наричан " гей войник " в някои съветски медии, той от дълго време прави доноси против хора от ЛГБТ общността. По негови лични данни най-малко 60 учители, които са нейни представители, са изгубили работата си, откакто той разкрил профилите им в обществените мрежи и съобщил за тях на управляващите.

Хомосексуалността не е закононарушение в Русия, само че преди повече от едно десетилетие в страната бе признато законодателство против " гей пропагандата ", по което се водят цивилен и наказателни каузи против хора от ЛГБТ общността, отбелязва Ройтерс.

Кампаниите на Булатов обаче не се лимитират единствено с тях.

Отделни каузи са формирани против двама души, които са разгласили в интернет свои фотоси, на които стоят отчасти разсъблечени пред съветски православни храмове, откакто Булатов уведомил управляващите за тях, заяви " Осторожно, новости ".

В последно време самостоятелни съветски медии свързват Булатов с размразяване на съперници на войната в Украйна.

Ръководителката на петербургския клон на писателската асоциация " ПЕН Интернешънъл " да вземем за пример беше санкционирана поради публикация за " дискредитиране ", откакто Булатов написа в интернет, че тя е " разпространявала неистини " за съветската войска, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР