Руският президент Владимир Путин предупреди, че непредвидените военни учения на

...
Руският президент Владимир Путин предупреди, че непредвидените военни учения на
Коментари Харесай

Путин: Ученията на НАТО в Черно море са предизвикателство за Русия

Руският президент Владимир Путин предизвести, че непредвидените военни учения на НАТО в Черно море са съществено предизвикателство за Москва, предадоха международните организации.

Той изрази това мнение в изявление, обещано за програмата " Москва. Кремъл. Путин ", предавана по съветските държавни малките екрани. Откъси от изявлението бяха оповестени на уеб страницата на Кремъл.

" Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО водят непредвидени учения в Черно море. Това става освен с доста мощна военноморска група, само че и с авиация, включително и стратегическа авиация. Това е съществено предизвикателство за нас " , съобщи Путин.

Най-вероятно съветският президент визираучастието на няколко американски военноморски кораба в ученията в Черно море, за които Москва съобщи по-рано тази седмица, че ги следи.

Путин добави, че съветското Министерство на защитата " имаше предложение за осъществяване на лични непредвидени учения в същите тези води, само че мисля, че това не е подходящо и че няма потребност да се утежнява още повече обстановката ", съобщи Франс прес.

Черно море се трансформира в гореща точка в връзките сред Москва и Запада, след анексирането на Крим през 2014 година от Русия.

Няколко страни членки на НАТО - Турция, България, Румъния имат изход на Черно море, където постоянно се организират учения на силите на Алианса.

Изявлението на съветския президент идват в миг, в който Вашингтон изрази безпокойствие от придвижване на съветски войски покрай границата с Украйна и предизвести Москва против възможна инвазия.

В петък Европейският съюз също изрази безпокойството си по отношение на придвижването на съветски военни. Говорител на европейската дипломация съобщи, че страните членки обменят отзиви със Съединени американски щати и Обединеното кралство по този въпрос.

Путин от своя страна упрекна Украйна, че употребява дронове турско произвеждане против проруските сепартисти в Източна Украйна, нещо, което Париж и Берлин също разкритикуваха.

В днешното си изявлението Путин споделя още, че Русия няма нищо общо с мигрантската рецесия по границата на Беларус с Европейския съюз, предадоха международните организации.

Той изрази вяра, че беларуският президент Александър Лукашенко и немската канцлерка Ангела Меркел скоро ще беседват между тях за рецесията. По думите му мигрантите желаят да отидат основно в Германия.

" Искам целият свят да разбере това. Ние нямаме нищо общо с това ", съобщи Путин.

По-рано тази седмица от Запад се чуха изказвания, че Русия е провела с Минск изпращането на мигрантите на източната граница на Европейски Съюз.

Според Путин европейските водачи би трябвало да се извърнат непосредствено към беларуския президент Александър Лукашенко, с цел да решат тази рецесия.

" От това, което разбрах, Лукашенко и Меркел са подготвени да беседват. Надявам се, че това ще стане в близко бъдеще ", сподели съветският президент.

По-рано през седмицата полският министър председател Матеуш Моравецки упрекна Путин, че е гарант на хибридната " офанзива " с мигрантите, приписвана на Лукашенко.

Според Путин миграционната рецесия е била основана от самите страни от Запада, съобщи ТАСС.

Той напомни, че аргументите за мигрантските рецесии имат политически, боен и стопански темперамент. Операцията, в която всички са взели присъединяване в Ирак, е довела в този момент до кюрдски бежанци оттова, а пък войната в Афганистан, траяла 20 години, води до от ден на ден и повече афганистански бежанци, счита Путин.

Дефинирайки икономическите аргументи за миграцията, той сподели, че мигрантите избират пред огромната безработица в близкоизточните страни, включително и в страни, в които се добива петрол, да работят на Запад, тъй като там ще получават по-добро заплащанеи обществени придобивки, а като образец даде Германия.

Беларус не се е съветвал с Москва, когато е заговорил за спиране на доставките на съветски природен газ за Европа, сподели Путин, съобщи Ройтерс. Той съобщи, че сходно деяние може да навреди на връзките сред Минск и неговия основен съдружник – Русия.

" Неотдавна приказвах с Лукашенко два пъти и той не загатна сходно нещо пред мен нито един път, той даже не загатна за това ", сподели Путин.

" Разбира се на доктрина Лукашенко, като президент на директна страна, може да подреди нашите газови доставки за Европа да бъдат спрени. Но това ще значи нарушаване на нашия контракт за пренос на газ и се надявам, че това няма да се случи ", добави съветският президент.

Лукашенко насочи тази опасност в четвъртък, че ще спре газовите доставки на Запада при възможни нови европейски наказания против Минск поради миграционната рецесия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР