Руският президент Владимир Путин подписа закон, наказващ с тежки присъди

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, наказващ с тежки присъди
Коментари Харесай

Путин подписа закон, наказващ със затвор призивите за действия срещу сигурността на страната

Руският президент Владимир Путин подписа закон , наказващ с тежки присъди и затвор апелите за дейности против сигурността на страната, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато в Русия се потискат всички гласове, които са срещу войната в Украйна.

Съгласно новия закон, оповестен през днешния ден на портала с текстове, подписани от Путин, обществените апели за дейности против сигурността на Руската федерация към този момент ще се санкционират със от две до четири години затвор. Съответната присъда може да бъде увеличена до пет години затвор при обръщения, излъчени от медиите , и до седем години, в случай че са отправени от проведена група .

Руският президент подписа и закон, който стяга рестриктивните мерки, наложени на хората и организациите , квалифицирани като " задгранични сътрудници " - статут, употребен за угнетяване на рецензиите към Кремъл.

Друга мярка планува присъда до 20 години затвор за всеки съветски жител, който взе участие в задграничен спор, който опонира на ползите на Русия.  Този закон приравнява прекосяването на страната на врага по време на военни дейности с държавна измяна, заяви ТАСС. Член 275 от съветския Наказателен кодекс се добавя с отговорност за присъединяване на съветски жител във въоръжен спор или военни дейности на територията на непозната страна за, противоречаща на ползите на Руската федерация.

" Под прекосяване на страната на врага се схваща присъединяване на разположение в състава на директно противопоставяща се на Руската федерация непозната страна, интернационална или задгранична организация,  във въоръжен спор, военни дейности или други дейности с потребление на оръжие и военна техника ", написа в текста.

Наказания се плануват също за хора, които дават финансова, материална, техническа, консултантска или друга помощ на непозната страна , интернационална или задгранична организация, или техни представители в действия, ориентирани против сигурността на Русия.

Руският президент подписа също закон, предусещащ санкции или даже присъди до седем години затвор за всеки, който знае държавна загадка и отиде в чужбина без авансово позволение.

Тези текстове са част от набор от разпореждания, утвърдени през последните седмици от съветския парламент. Липсваше единствено подписът на президента, с цел да влязат те в действие.

От началото на нашествието в Украйна на 24 февруари съветските управляващи ускориха репресиите против сериозните гласове, блокирайки самостоятелни медии и обществени мрежи. По закон към този момент предстои на наказване и всяка форма на рецензия, която опетнява имиджа на армията.

Няколко руснаци, измежду които опозиционерите Иля Яшин и Владимир Кара-Мурза, само че и елементарни жители, към този момент бяха хвърлени в ареста по такива обвинявания в очакване на развой.

Московският общински консултант Алексей Горинов беше наказан на седем години затвор предходната седмица, тъй като осъдил съветската инвазия в Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР